summer photography tips

Tips για Τέλειες Καλοκαιρινές Φωτογραφίες!

Μπροστά στο ατέλειωτο γαλάζιο. Με φόντο το κοραλο-χρυσαφένιο ηλιοβασίλεμα. Με το εξωτικό κοκτέιλ-υπερπαραγωγή ανά χείρας. Και πού δεν θα βγάλετε και φέτος τις καλοκαιρινές σας φωτογραφίες. Κι αν τα μέρη και τα σκηνικά είναι άπειρα, τα «μυστικά» που θα σας εγγυηθούν την πιο κολακευτική φωτογραφία της ζωής σας είναι και συγκεκριμένα και καταγεγραμμένα.

 

 

  • Εντυπωσιακή η κυρία πίσω σας

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι μας είναι να βγάζουμε φωτογραφία, χωρίς να ελέγξουμε το background για άλλο «ανθρώπινο στοιχείο». Για να εστιάσει όμως κανείς σωστά στην εικόνα μιας φωτογραφίας, πρέπει να είναι «καδραρισμένα» τα κεντρικά πρόσωπα, διαφορετικά χάνεται το focus. Αφήστε που μπορεί οι «κατά λάθος φωτογραφιζόμενοι» να είναι απίστευτα φωτογενείς και να κλέψουν τις εντυπώσεις από τη ΔΙΚΗ σας φωτογραφία.  Μήπως λοιπόν πριν το κλικ να βεβαιωθείτε πως το πεδίο είναι καθαρό;

 

 

  • Γιατί βγήκε θαμπή;

Ίσως γιατί είναι θαμπή η επιδερμίδα σας και αυτό δεν ξεφεύγει ποτέ απ’ τον φακό. Το δέρμα μας είναι ίσως το δεύτερο που παρατηρεί κανείς μετά το χαμόγελό μας σε μια φωτογραφία. Όταν λοιπόν δεν έχετε ενυδατώσει καλά την επιδερμίδα σας, δείχνετε άτονη, χωρίς φρεσκάδα και λάμψη. Για να μη ρισκάρετε μία τέτοια φωτογραφία, πριν τις διακοπές σας και στη διάρκειά τους, ακολουθήστε δεκαήμερα πρωτόκολλα ομορφιάς και ενυδάτωσης που θα επαναφέρουν την ελαστικότητα, τη φωτεινότητα και την υγιή σας όψη. Πρωί και βράδυ, πριν την ενυδατική σας κρέμα, εφαρμόστε το Skin Radiance Cream Booster που θα μειώσει τα σημάδια της κούρασης στο πρόσωπό σας -ειδικά αν ξενυχτήσατε το προηγούμενο βράδυ στο beach bar- και θα ενισχύσει τη λάμψη και τη φωτεινότητα του δέρματός σας ή το Hyaluronic Acid Cream Booster που αποδεδειγμένα αυξάνει την ενυδάτωση της επιδερμίδας κατά 25% και διατηρεί την πυκνότητά της, για αναζωογονημένη όψη.

 

 

  • Ντάλα μεσημέρι κάτω η κάμερα

Θέμα «φωτισμός». Ο παράγοντας που μπορεί να καταστρέψει κυριολεκτικά τη φωτογραφία σας, αν δεν θυμηθείτε δύο σημαντικούς κανόνες: 1) το μεσημέρι είναι η χειρότερη ώρα για φωτογραφία, αφού το φως είναι «σκληρό» και αφενός μας κάνει να πάρουμε άκομψη πόζα με μισόκλειστα μάτια αφετέρου δημιουργεί θαμπές και επίπεδες φωτογραφίες και 2) δεν βγάζουμε ποτέ φωτογραφία με  κόντρα τον ήλιο αλλά πρέπει να τον έχουμε στην πλάτη μας, για να βγει σωστά φωτισμένο το αποτέλεσμα.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

foods rich in vitamin e
Βιταμίνη Ε: Φροντίδα δέρματος με «πολύπλευρα ταλέντα»

 

  • Λιπαρότητα vs τελειότητα

Θέλετε να βγείτε στη φωτογραφία λαμπερή, όχι γυαλιστερή! Όμως το καλοκαίρι ιδρώνουμε εύκολα και η πολυπόθητη ματ όψη στο πρόσωπό μας γίνεται δύσκολο κατόρθωμα. Ειδικά δε, αν έχουμε λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα, οι γυαλάδες θα είναι ακόμα πιο αισθητές στη φωτογραφία και πιθανότατα να αποκαλυφθούν και μικρά σημάδια ακμής ή ουλές που θέλουμε να κρύψουμε.

Εκτός αν εφαρμόσουμε το Color Velvet Face 50+ το πρωτοποριακό έγχρωμο αντηλιακό προσώπου που έχει μη λιπαρή υφή, αφήνει βελούδινη αίσθηση και ματ όψη που διαρκεί για 6 ώρες και καλύπτει τέλεια δυσχρωμίες και ατέλειες. Όσο για τους πόρους σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μη φράξουν, αφού το συγκεκριμένο αντηλιακό επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει φυσιολογικά.  Και βέβαια, έχει μη φαγεσωρογόνο σύνθεση ώστε να είναι ιδανικό ακόμη και για δέρματα με τάση ακμής.

 

 

  • Μια πάπια, μα ποια πάπια;

Καμία πάπια. Ώρα να ξεφύγετε από τη μόδα του duck face που όχι μόνο δεν κολακεύει το πρόσωπό σας και δίνει και ένα στημένο αποτέλεσμα αλλά δημιουργεί και ενοχλητικές ρυτίδες έκφρασης που δεν θα ξεφορτωθείτε εύκολα. Χαμογελάστε διάπλατα, κάντε όποια γκριμάτσα σας έρθει στο μυαλό, κλείστε μάτι, σηκώστε φρύδι, βγάλτε γλώσσα… αφήστε τον αυθορμητισμό σας να οδηγήσει την πόζα σας και πατήστε το κλικ στην πιο original στιγμή του  εαυτού σας.

 

Με συμβουλές ή χωρίς, με τεχνικές ή χωρίς, το πιο σημαντικό είναι να χαρείτε την καλοκαιρινή σας φωτογράφιση με την καρδιά σας. Κάντε zoom στην καλή διάθεση και ο φακός θα γίνει ο πιο γενναιόδωρος φίλος σας.