beuaty tips for people who wear glasses

Φοράς Γυαλιά; Φρόντισε την Επιδερμίδα Γύρω Απ’ Τα Ματιά Σου

Είναι το πρώτο πράγμα που ψάχνεις στο κομοδίνο σου πριν καν ανοίξεις τα μάτια σου και το τελευταίο που αφήνεις στην ίδια θέση λίγο πριν τα κλείσεις. Ή μήπως τα χρησιμοποιείς μόνο όταν δουλεύεις στον υπολογιστή, διαβάζεις ένα βιβλίο ή χαζεύεις στο tablet; Όπως και να ’χει, τα γυαλιά σου είναι το απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητάς σου που δεν βοηθά μόνο την όρασή σου αλλά και το στιλ σου. Ποιος λέει όχι σε έναν αέρα σοφιστικέ κομψότητας; Όμως, θα έχεις ήδη διαπιστώσει ότι τις μέρες που φοράς τους σκελετούς σου για πολλές ώρες συνεχόμενα, το βλέμμα σου δείχνει κουρασμένο, μαύροι κύκλοι και σακούλες μπορεί να εμφανιστούν και η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σου γίνεται πιο λιπαρή. Για τις μέρες αυτές, υπάρχουν μικρά πρακτικά κόλπα που θα βοηθήσουν τη λαμπερή σου όψη να… μην πάρει των ομματιών της.

 

Μη μένεις μόνο στις δαχτυλιές

Μπορεί να μη βλέπεις ούτε στα 3 εκατοστά από το θολωμένο τζάμι αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα σημάδια που πρέπει να καθαρίσεις από τα γυαλιά σου. Θυμήσου πως ο σκελετός τους είναι γεμάτος σκόνη,  ρύπους, υπολείμματα μακιγιάζ, σμήγμα και  μικρόβια που μετέφερες πιάνοντάς τον με τα χέρια σου και χρειάζεται επιμελή και τακτικό καθαρισμό. Ειδικά το κάτω μέρος του, που «ακουμπά» στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών και δεν την αφήνει να αναπνεύσει, μπορεί να αυξήσει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας προκαλώντας ακόμα και ακμή. Γι΄ αυτό, φρόντιζε να καθαρίζεις αρκετά συχνά μέσα στην μέρα ολόκληρη την επιφάνεια των γυαλιών. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά σπρέι καθαρισμού όμως ακόμη και λίγο ζεστό νερό με ήπιο σαπούνι (π.χ. υγρό πιάτων) και μετά καθάρισμα με υγρό βαμβάκι ή μαλακό πανί, είναι εξίσου αποτελεσματικά.

 

Τα νέα «φυλλαράκια» σου   

Αρκεί να έχεις ρίξει έστω και μια ματιά στα social media για να μάθεις για τα «blotting papers», τη νέα μόδα των απορροφητικών φύλλων για το πρόσωπο που χαρίζουν ματ όψη. Εφοδιάσου με μία συσκευασία στην τσάντα σου και κάθε τόσο μέσα στη μέρα, βγάζε τα γυαλιά σου και πέρνα ταμποναριστά με ένα φύλλο την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια για να διώξεις την περίσσια λιπαρότητα.

 

 

Μαξιλάρι «ασφαλείας»

Δεν είναι φυσικά τα γυαλιά σου που ευθύνονται για τους δύο μαύρους κύκλους που δεν λένε να φύγουν. Οι μαύροι κύκλοι, πέρα από την κληρονομικότητα, σχετίζονται και με τα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Ωστόσο, η πολύωρη χρήση γυαλιών μπορεί να επιβαρύνει το πρόβλημα. Επειδή όμως η λύση δεν είναι να απαρνηθείς τον υπερχρήσιμο φίλο για καλή όραση,  φέρσου τουλάχιστον «ξύπνια» όταν κοιμάσαι για να δεις ορατή βελτίωση:  βάλε ένα δεύτερο μαξιλάρι πάνω απ’ το μαξιλάρι σου και ο ύπνος σου σε πιο υπερυψωμένη στάση θα βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των ματιών, απαλύνοντας τους μαύρους κύκλους.

 

Το γνωστό σωτήριο κουτάλι

Δεν χρειάζεται συστάσεις.  Η κλασική συνταγή της γιαγιάς, είναι ένα και ένα για τα μάτια που φορούν γυαλιά. Βάλε από το προηγούμενο βράδυ δύο μικρά κουτάλια στη κατάψυξη και το πρωί, πριν φορέσεις τα γυαλιά σου, τοποθέτησε τα κουταλάκια στη περιοχή κάτω από τα μάτια μέχρι να αρχίσουν να ζεσταίνονται. Έτσι, θα ανακουφιστείς από μαύρους κύκλους, σακούλες και πρήξιμο που είναι έτσι κι αλλιώς πολύ πιθανό να εμφανιστούν μετά από τις πολλές ώρες που ο σκελετός σου θα «αγκαλιάζει» τα μάτια σου. Με άλλα λόγια, των φρονίμων τα παιδιά πριν… το βλέμμα τους κουράσουν, λύσεις επιστρατεύουν.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

old woman beautiful
Εμμηνόπαυση: Ορόσημο αλλαγών και στην επιδερμίδα;

 

Μάθε το νεράκι

«Η ενυδάτωση μειώνει πρήξιμο και σακούλες στα μάτια», «η ενυδάτωση μειώνει πρήξιμο και σακούλες στα μάτια»… όσο πιο γρήγορα το αποστηθίσεις, τόσο πιο γρήγορα θα το εφαρμόσεις. Ειδικά εσύ που φοράς γυαλιά και κινδυνεύεις ακόμη περισσότερο να δείχνεις κουρασμένη στην όψη, χρειάζεσαι οπωσδήποτε να πίνεις νερό για να κρατήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη ώστε να δείχνει ξεκούραστη. Κι αν φοβάσαι πως θα ξεχνάς να τηρείς την ενυδάτωσή σου ευλαβικά, φρόντισε να έχεις πάντα δίπλα σου ένα μπουκαλάκι νερό. Στον καναπέ, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, παντού.

 

Μάσκαρα; Ναι μεν αλλά…

Εννοείται πως δεν χρειάζεται να στερηθείς το αγαπημένο σου μακιγιάζ επειδή φοράς γυαλιά. Εννοείται πως μπορείς να τονίσεις τα εκφραστικά σου μάτια για να τραβήξεις όλα τα μάτια πάνω τους. Όμως υπάρχει ένα μικρό-μικρό πρόβλημα: κάθε φορά που βάζεις μάσκαρα στο κάτω βλέφαρο, η λιπαρότητα που εμφανίζεται μέσα στη μέρα μπορεί να κάνει το προϊόν να «τρέξει» λιγάκι μουτζουρώνοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια. Κι έτσι, αφενός το βλέμμα θα δείχνει κουρασμένο κάτω από τα γυαλιά αφετέρου τα υπολείμματα από τη μάσκαρα, αναμεμειγμένα με τη σκόνη, τους ρύπους, το σμήγμα και ό, τι άλλο κουβαλούν οι σκελετοί σου αν δεν τους είναι καθαροί, είναι κακός συνδυασμός για την ανάπτυξη μικροβίων ή την εμφάνιση ακμής. Γι’ αυτό, κράτησε τις σαγηνευτικές στρώσεις μάσκαρα μόνο για το πάνω βλέφαρο.

 

Πάρ’ το ελαφρά

Μπορεί να πιστεύεις ότι για να κρυφτούν οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα γυαλιά σου χρειάζεσαι πολλαπλές στρώσεις από concealer, make-up, πούδρα και οτιδήποτε άλλο υπόσχεται να κάνει το γκρίζο λευκό, όμως στην πραγματικότητα μία τέτοια κίνηση μόνο θα επιβαρύνει το πρόβλημα. Κι αυτό γιατί η επιδερμίδα που ήδη ασφυκτικά κάτω από τον σκελετό, αν επιβαρυνθεί με τόνους επικάλυψης, θα δυσκολεύεται ακόμη πιο πολύ να αναπνεύσει και θα εκκρίνει ακόμη περισσότερη λιπαρότητα με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό στην υγεία και την όψη της επιδερμίδας σου. Αντίθετα, αν επιλέξεις τη νέα απαλή, έγχρωμη κρέμα Color Eye Balm, τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί. Το αντίθετο μάλιστα. Θα έχεις μια ελαφριά κάλυψη με χρώμα που προσαρμόζεται σε ό,τι τόνο επιδερμίδας κι αν έχεις, οι μαύροι κύκλοι θα καλυφθούν ομοιόμορφα αλλά και θα υποχωρήσουν -μαζί με τις σακούλες και το πρήξιμο- και το βλέμμα σου θα αντανακλά φωτεινότητα και λάμψη, ακόμα και κάτω από ένα ζευγάρι γυαλιά.

 

Κι αν κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν πως γυαλιά μυωπίας και ξεκούραστο λαμπερό βλέμμα δεν πάνε με τίποτα μαζί, εσύ που τώρα ξέρεις πως μια χαρά συνδυάζονται αυτά τα δύο, μπορείς να τους βάλεις άνετα τα γυαλιά!