woman face in the sunshine

Περιποίηση της Επιδερμίδας το Φθινόπωρο: 7 Συμβουλές

Την κρατήσατε ενυδατωμένη ακόμα και τα πιο ζεστά μεσημέρια. Την προστατεύσατε από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου όσο απολαμβάνατε το μπάνιο σας.  Κάνατε τα πάντα για την επιδερμίδα σας αυτό το καλοκαίρι. Και τώρα που ήρθε το φθινόπωρο θα κάνετε το ίδιο αλλά… διαφορετικά. Γιατί οι ανάγκες του δέρματός σας αλλάζουν μαζί με τις εποχές. Ποια είναι όμως τα μυστικά για λαμπερό, υγιές, φρέσκο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα τη νέα σεζόν;

 

1)Ένα μπουκάλι νερό, παρακαλώ!

Όταν ο οργανισμός μας αποτελείται από νερό σε ποσοστό πάνω από  60%, είναι λογικό να ζητάει συνεχώς νερό. Ας του κάνουμε λοιπόν το χατίρι και ας τον κρατήσουμε ενυδατωμένο,  πίνοντας άφθονο νερό, πράσινο τσάι και ζεστό νερό με λεμόνι.

 

2) Βιταμίν…ομαι και προστατεύομαι.

Η «αλυσίδα» είναι απλή: με όσο πιο ωφέλιμα συστατικά «θρέφετε» το σώμα σας, τόσο πιο πολύ το θωρακίζετε απέναντι σε ασθένειες και τόσο πιο πολύ βοηθάτε την επιδερμίδα σας να διατηρείται υγιής. Εμπλουτίστε την ήδη ισορροπημένη διατροφή σας με συμπληρώματα  βιταμίνης C, E, ψευδάργυρο και κάψουλες κολλαγόνου και η επιδερμίδα σας θα σας στείλει φθινοπωρινή ευχαριστήρια κάρτα!

 

3)Ενυδάτωση προσώπου που θα «αφήσει εποχή».  

Επειδή τα πρωτοβρόχια, δεν θα κάνουν το πρόσωπό σας να «ξεδιψάσει», φροντίστε εσείς να του χαρίσετε τη δροσιά που αποζητά. Η ολοκληρωμένη σειρά Moisturizing από τη FREZYDERM σε τρεις υφές, είναι η καλύτερη πηγή άμεσης και βαθιάς ενυδάτωσης που θα μπορούσε να έχει η επιδερμίδα του προσώπου σας. Αλλά και οι ευαίσθητες επιδερμίδες με τάση κοκκινίσματος ή συμπτώματα ροδόχρου νόσου θα βρουν αυτό που χρειάζονται: μια καθημερινή φροντίδα όπως η Sensitive Red Skin cream που θα τις ανακουφίσει άμεσα από την ερυθρότητα και τη φλόγωση.

 

 4)Αντηλιακό το παρεξηγημένο.

Το ξέρατε ότι ο ήλιος μπορεί να είναι βλαβερός για την επιδερμίδα σας ακόμη και μια χειμερινή συννεφιασμένη μέρα; Γι’ αυτό, μη βιαστείτε να αποχωριστείτε το καλοκαιρινό σας αντηλιακό. Αν πάλι σάς τελείωσε, μην ανησυχείτε. Το Sun Screen Foundation SPF 30 όχι μόνο θα σας προστατεύσει από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά θα σας προσφέρει και τέλεια κάλυψη με χρώμα για ομοιόμορφη επιδερμίδα. Αν πάλι χρειάζεστε, πέρα από αντηλιακή προστασία, κάλυψη της έντονης ερυθρότητας που εμφανίζετε λόγω ευαισθησίας ή εξαιτίας της ροδόχρου νόσου, η βραβευμένη φροντίδα Sensitive Red Skin Tinted SPF 30 cream θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σας.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

thumbnail
Συμβουλές αντιγήρανσης

5) Σώμα ενυδατωμένο πάντα μεταξένιο!   

Ένα πολύ ζεστό μπάνιο μετά από μια κρύα μέρα φαντάζει όνειρο. Κι όμως, μπορεί εύκολα να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης της επιδερμίδας σας, προκαλώντας της έντονη ξηρότητα και ερυθρότητα. Η εναλλακτική λύση; Προτιμήστε αντί για καυτό, ζεστό νερό και μετά

μην ξεχάσετε την απαραίτητη ενυδάτωση μετά το ντους.  Το πλούσιο ενυδατικό γαλάκτωμα Christialen Emulsion είναι το τέλειο αντίδοτο κατά της επιδερμίδας «που τραβάει». Εφαρμόστε το μετά το ντους και θα νιώσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και βελούδινη, όλη μέρα. Αν πάλι η ξηρότητα επιμένει, μπορεί να υπάρχει άλλη αιτία του κακού… ή καλύτερα «εστία». Η δυνατή θέρμανση ζέστη στο σπίτι ξηραίνει την ατμόσφαιρα και κατά συνέπεια την επιδερμίδα, οπότε ένας υγραντήρας μπορεί να πρέπει να προστεθεί στη λίστα με τις αγορές σας.

 

6) Νεκρά κύτταρα… αντίο!

Η ανανεωμένη επιδερμίδα χειμώνα-καλοκαίρι δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Και το

γαλάκτωμα σώματος Volpaderm AHA milk  είναι ό,τι χρειάζεστε για απολεπισμένη, λεία, μαλακή επιδερμίδα που δεν πτοείται από εποχές και θερμοκρασίες!

 

7) Η φροντίδα είναι στο χέρι σας…

… αλλά και στο πόδι σας. Εφαρμόστε καθημερινά ενυδατική κρέμα στους αγκώνες και τα γόνατά σας, σημεία που ξεραίνονται εύκολα από το κρύο. Η Dermofilia Hand Cream είναι αρκετή για να σας απαλλάξει από την αντιαισθητική ξηρότητα. Κι αν δεν είναι αρκετή… φυλάξτε δυο έξτρα σωληνάρια στο αυτοκίνητο και το γραφείο!