woman faces her face in the mirror smiling

Απολέπιση: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

Όλοι μας έχουμε ακούσει πως η απολέπιση μας κάνει καλό. Υπάρχει, ωστόσο, πληθώρα διαθέσιμων πληροφοριών και είναι εύκολο να μπερδευτεί κανείς σχετικά με τη διαδικασία και τη συχνότητα της απολέπισης.

Η FREZYDERM έχει πίσω της εμπειρία δεκαετιών σχετικά με τα προϊόντα απολέπισης. Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε τις πιο συχνές σας ερωτήσεις σχετικά με την απολέπιση και τη διατήρηση του υγιούς δέρματος.

 

Τι είναι τα προϊόντα απολέπισης;

Πρόκειται για προϊόντα που αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας το δέρμα απαλό και δροσερό. Υπάρχουν δύο είδη προϊόντων απολέπισης: τα χημικά και τα μηχανικά. Και τα δύο υπηρετούν τον ίδιο σκοπό: την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

 

Συχνότερη απολέπιση σημαίνει καλύτερη απολέπιση;

Σε καμία περίπτωση. Μπορεί τα νεκρά κύτταρα να είναι απωθητικά, αλλά το δέρμα σας χρειάζεται κάποια από αυτά ώστε η εξωτερική του στοιβάδα να προστατευθεί από τη ζέστη, την απώλεια υγρασίας και τους ερεθιστικούς παράγοντες. Αν υπερβάλλετε με την απολέπιση, χάνετε αυτή την προστασία και το δέρμα σας κοκκινίζει, ερεθίζεται και καθίσταται ευάλωτο στους ρύπους. Επιπλέον, θα εμφανίζει μεγαλύτερη ξηρότητα.

 

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω απολέπιση;

Σας προτείνουμε 1-2 φορές την εβδομάδα. Αν έχετε ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα, χρειάζεται να κάνετε απολέπιση μία φορά ανά 10 ημέρες.

 

Ποια είναι τα οφέλη της απολέπισης;

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman scrubs
Maskne Musts: Οδηγός φροντίδας της ενήλικης λιπαρής επιδερμίδας

Τα περιττά νεκρά κύτταρα στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος ενδέχεται να φράξουν τους πόρους σε συνδυασμό με τους ρύπους. Υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης μαύρων στιγμάτων και ξηροδερμίας. Η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων σταματά αυτή τη διαδικασία και αφήνει στο δέρμα μια αίσθηση απαλότητας και ομοιομορφίας.

Ωστόσο, το κύριο όφελος είναι πως ενισχύει άλλες θεραπείες. Αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, η απολέπιση βοηθά τις τοπικές θεραπείες, τα ενυδατικά προϊόντα και τις κρέμες να διεισδύσουν στο δέρμα και είναι περισσότερο αποτελεσματικά.

 

Ποιο βήμα της καθημερινής μου περιποίησης αποτελεί;

Μιας και βελτιώνουν τις άλλες θεραπείες, τα απολεπιστικά προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στην αρχή της καθημερινής σας περιποίησης, αλλά μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα. Αν για παράδειγμα, κάνατε απολέπιση χθες, θα παραλείψετε το συγκεκριμένο βήμα για τις λίγες επόμενες ημέρες. Σας προτείνουμε να κάνετε απολέπιση το βράδυ και μετά να εφαρμόζετε την κρέμα περιποίησής σας.

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ χημικής και μηχανικής απολέπισης – τι να διαλέξω;

Τα προϊόντα μηχανικής απολέπισης απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα μέσω της τριβής. Η απαλή τριβή σας απαλλάσσει από τα μικροσκοπικά νεκρά κύτταρα.

Είναι σημαντικό να μην γίνεται έντονη τριβή γιατί διαφορετικά ρισκάρετε να αφαιρέσετε υπερβολικά πολλά κύτταρα φτάνοντας στο επίπεδο των ζωντανών κυττάρων. Το απολεπιστικό μας προϊόν Facial Scrub αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα μηχανικής απολέπισης καθώς αφαιρεί την τραχύτητα του δέρματος ενώ το περιποιείται. Οι απόλυτα σφαιρικοί του κόκκοι δεν ερεθίζουν το δέρμα.

Τα προϊόντα χημικής απολέπισης, αντιθέτως, περιέχουν χημικές ουσίες που αποδυναμώνουν τις συνδέσεις των κυττάρων και έτσι αυτά απομακρύνονται εύκολα με το νερό. Σας προτείνουμε το χημικό απολεπτιστικό μας προϊόν Volpaderm AHA Cream το οποίο είναι κατάλληλο για τις ηλικίες άνω των 45 ετών όπου το δέρμα είναι λεπτότερο.