white woman aplies cream under her eyes

Γήρανση Δέρματος: Τα Σημεία που Μαρτυρούν την Ηλικία μας

Κακά τα ψέματα. Όλοι μας προσπαθούμε να πετύχουμε την ιδανική ισορροπία ώστε και να γερνάμε με κομψό τρόπο αλλά και να μη δείχνουμε μεγαλύτερη από όσο είμαστε. Αν, λοιπόν, έχετε παρατηρήσει μια καινούργια λεπτή γραμμή ή μια μικρή χαλάρωση εδώ κι εκεί, μπορεί να είναι το σώμα σας που σας λέει να το φροντίσετε περισσότερο.

Είτε τα έχετε, είτε δεν τα έχετε προσέξει στο παρελθόν, σας παρουσιάζουμε πέντε σημεία του σώματός σας που μαρτυρούν πιο εύκολα την ηλικία σας καθώς και τρόπους για να επιβραδύνετε τον χρόνο.

Τα μαλλιά σας

Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο ξηρά και εύθραυστα δείχνουν τα μαλλιά μας. Γίνονται λεπτότερα και παράγουν λιγότερη μελανίνη γι’ αυτό και τελικά γκριζάρουν.

Προκειμένου να αποφύγουμε τα μαλλιά που σπάνε εύκολα, χρειάζεται να αποφεύγουμε τα χημικά αλλά, αντιθέτως, να ενυδατώνουμε τα μαλλιά μας χρησιμοποιώντας φυσικές ουσίες όπως η γλυκερίνη και το λάδι καρύδας μια φορά την εβδομάδα με παράλληλη χρήση του σαμπουάν μας για ώριμα και εύθραυστα μαλλιά Anti-Age Shampoo.

Το πρόσωπό σας

Είναι φυσικό να σας απασχολεί ιδιαιτέρως το πρόσωπό σας. Το δέρμα μας ανανεώνεται κατά μέσο όρο κάθε 26 με 28 ημέρες κατά τη δεκαετία των 20 – κάτι που μπορεί να ξεπεράσει τις 40 ημέρες κατά τις δεκαετίες των 40 και των 50 – και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να τροποποιούμε τη φροντίδα του δέρματός μας όσο μεγαλώνουμε.

Η καθημερινή χρήση προϊόντων με δείκτη προστασίας μειώνει τα σημάδια της γήρανσης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν καθημερινά και παντός καιρού αντηλιακό και δηλώνουν πως παρουσιάζουν εμφανώς νεανικότερη όψη.

Οι αγκώνες σας

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman applies cream under her eyes
Πώς θα Καταπραΰνετε το Ευαίσθητο Δέρμα

Όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα να αποκτά πλαδαρότητα. Οι αγκώνες μας μαρτυρούν αμέσως την ηλικία μας χωρίς καν εμείς να το αντιλαμβανόμαστε.

Προκειμένου να επιβραδύνετε τη διαδικασία της γήρανσης, είναι σημαντικό να κάνετε συχνά απολέπιση και να ενυδατώνετε καθημερινά το δέρμα σας.

Το στέρνο και ο λαιμός σας

Πολλοί είναι εκείνοι που αμελούν να φροντίσουν αυτές τις περιοχές και αγνοούν πως η ενυδάτωσή τους είναι τόσο σημαντική όσο και η ενυδάτωση του προσώπου. Το στέρνο μας μαρτυρά την ηλικία μας περισσότερο καθώς είναι το πρώτο σημείο όπου φαίνονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Αυτές οι περιοχές είναι ιδιαιτέρως ευάλωτες στη φωτογήρανση. Για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη γήρανση, χρησιμοποιήστε την πολύ πλούσια αντιγηραντική κρέμα σώματος Anti-Ageing Body Cream ή την εξειδικευμένη κρέμα για σύσφιξη και ανόρθωση του λαιμού Neck Contour Cream.