woman touches her face

Μυστικά για Ενυδάτωση Δέρματος όλη την Ημέρα

Η συνεχής ενυδάτωση του δέρματος αποτελεί το κλειδί για ευχάριστο, υγιές δέρμα που αποτελεί αποτελεσματικό φραγμό ενάντια σε ρύπους και βακτήρια. Όταν, όμως, είστε απασχολημένοι, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο στην καθημερινότητά σας για να διατηρείτε το δέρμα σας σε άψογη κατάσταση. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μείνετε ενυδατωμένοι ακόμα και όταν βρίσκεστε συνεχώς έξω.

Πλυθείτε με κρύο νερό

Μπορεί να φαίνεται εύκολη αλλαγή, αλλά το να κάνετε μπάνιο με κρύο νερό θα προστατεύσει το δέρμα σας από την αφυδάτωση. Το ζεστό νερό δίνει ωραία αίσθηση στο δέρμα καθώς ανοίγει τους πόρους και καθαρίζει, ωστόσο αφαιρεί επίσης τα προστατευτικά έλαια του δέρματος, προκαλώντας την αφυδάτωσή του.

Ξυριστείτε όταν το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο

Το ξυράφι θα πρέπει να γλιστρά πάνω στην επιδερμίδα χωρίς να την ακουμπά. Διαφορετικά, αφαιρεί τα προστατευτικά έλαια του δέρματος, αφήνοντάς το ξηρό και ερεθισμένο. Αποφύγετε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό ξυράφι, λιπαίνοντας κατάλληλα το δέρμα και μαλακώνοντας την τρίχα όσο κάνετε μπάνιο. Έτσι, το ξύρισμα θα γίνει πολύ ευκολότερο και είναι λιγότερο πιθανό να αφαιρέσετε τα φυσικά έλαια του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό προϊόν που διαρκεί

Δεν προσφέρουν όλα τα ενυδατικά προϊόντα ενυδάτωση που διαρκεί το ίδιο. Αν το δέρμα σας ξεραίνεται γρήγορα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μεταβείτε σε ένα ενυδατικό προϊόν που διαρκεί. Η κρέμα Moisturizing 24h της Frezyderm αποτελεί μια ενυδατική που διαρκεί και συνεπώς μπορεί να εφαρμοστεί το πρωί για ενυδατωμένο δέρμα καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προσθέστε Ωμέγα-3 στη διατροφή σας

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman medidation
Αποτοξίνωση Οργανισμού με 3 Νέες Καθημερινές Συνήθειες

Τα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 είναι ιδανικά για να διατηρήσουν το δέρμα σας ενυδατωμένο. Παρέχουν τα λιπίδια που απαιτούνται για τα φυσικά έλαια του δέρματός σας. Αντικαταστήστε τα πατατάκια με λίγους ηλιόσπορους ή καρύδια ώστε να πετύχετε τη σωστή καθημερινή πρόσληψη Ωμέγα-3 με έναν υγιεινό τρόπο.

Έχετε μαζί σας ένα ενυδατικό προϊόν σε πρακτικό μέγεθος

Είναι ιδανικό να ενυδατώνετε το δέρμα σας μετά το πλύσιμο καθώς τότε είναι περισσότερο αποτελεσματική η ενυδάτωση. Ωστόσο, αν νιώθετε πως το δέρμα σας αρχίζει να αφυδατώνεται όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, να έχετε μαζί σας ένα μικρό ενυδατικό προϊόν για να επαναφέρεται τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματός σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε πως το δέρμα σας παραμένει ενυδατωμένο είναι να ακολουθείται κάποιες συνήθειες ενυδάτωσης κάθε μέρα. Πατήστε τον σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα για ολόκληρη τη σειρά της Frezyderm για ενυδάτωση δέρματος και υιοθετήστε νέες συνήθειες σήμερα.