hair loss tips

Πώς να Σταματήσω την Τριχόπτωση;

Λίγο το υπερβολικό styling, λίγο τα γονίδια, λίγο οι ορμόνες, λίγο το στρες… δεν θέλει και πολύ για να αρχίσουν να παίρνουν τα μαλλιά σας την κατιούσα. Είτε είστε γυναίκα που βλέπει τα μαλλιά της λιγότερο πυκνά είτε άνδρας που εμφάνισε τα πρώτα σημάδια αραίωσης, υπάρχουν απλές, καθημερινές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να περιορίσετε την τριχόπτωση σε μεγάλο βαθμό.

 

Βγάλ’ τε το σεσουάρ απ’ την πρίζα 

Η υπερβολική ζέστη που βγάζει το πιστολάκι μπορεί να φθείρει τα μαλλιά, αφού αποδυναμώνει τις πρωτεΐνες που περιέχονται στην τρίχα. Αν το χρησιμοποιείτε τακτικά μπορεί να σας οδηγήσει σε ξηρά, εύθραυστα μαλλιά με τάση τριχόπτωσης. Από την άλλη, αν στεγνώσετε τα μαλλιά με κρύο αέρα ή τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά, ίσως προλάβετε τυχόν επιδείνωση του προβλήματος.

 

Χαλαρά με την αλογοουρά

Χαλαρώστε το κοκαλάκι σας ώστε να μην τραβιούνται δυνατά οι τρίχες και αποδυναμώνονται και χαλαρώστε και με τη συχνότητα που φτιάχνετε τον αγαπημένο σας κότσο για να «ξεκουράζονται» μία στο τόσο το μαλλιά σας.

 

Η πρόληψη σώζει… μαλλιά

Λένε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Ίσως τελικά το λένε για τα μαλλιά σας. Αν προνοήσετε και τα φροντίζετε με κατάλληλα εξειδικευμένα προϊόντα κατά της τριχόπτωσης, -από σαμπουάν και μάσκες μέχρι λοσιόν και μονοδόσεις-  σίγουρα θα δείτε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από το αν χρησιμοποιούσατε ένα κοινό σαμπουάν. Και ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ψάξετε για τα βρείτε. Η FREZYDERM σας παρουσιάζει εδώ όλη την ειδικά μελετημένη της σειρά κατά  των μαλλιών που πέφτουν.

 

Μην τα βάφετε μαύρα

Θα σου αρέσει σίγουρα:

young woman brushes her hair
Γυναικεία τριχόπτωση: Πώς θα καταλάβετε αν έχετε αδύναμη τρίχα

Πριν απελπιστείτε αν η τριχόπτωση επιμένει, δοκιμάστε να περιορίσετε τις βαφές που ταλαιπωρούν τα μαλλιά σας και δημιουργούν ψαλίδα και «σπάσιμο», ακόμα και τριχόπτωση. Εναλλακτικά, δοκιμάστε μία βαφή χωρίς αμμωνία ή ακόμα και χένα.

 

Χτένα αλλά τι χτένα;

Μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά αν προτιμήσετε χτένες και οι βούρτσες που έχουν φτιαχτεί με υλικά που δεν καταστρέφουν την τρίχα, τα μαλλιά σας θα σας ευγνωμονούν.  Αντίθετα, οι περισσότερες κοινές βούρτσες από πλαστικό έχουν χοντρά, άκαμπτα δόντια που μπορούν να κάνουν τα μαλλιά να σπάνε και να λεπτύνουν «επικίνδυνα». Επιλέξτε καλύτερα χειροποίητες πλαστικές βούρτσες με δόντια που έχουν στρογγυλεμένες άκρες.

 

Φροντίδα στα μέσα και στα έξω

Χωρίς ισορροπημένη διατροφή με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, πώς θα διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή;  Αν χρειαστεί ή σας το συστήσει ο γιατρός σας, μπορείτε να ενισχύσετε το διαιτολόγιό σας με συμπληρώματα διατροφής. Η βιταμίνη Α, το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, η βιταμίνη C, D, E, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και οι πρωτεΐνες είναι γνωστοί σύμμαχοι για μαλλιά που «κρατάνε γερά» στην ομορφιά, τη λάμψη και την ανθεκτικότητα.

 

Κρατήστε κατά νου τις συμβουλές μας και κρατήστε την κόμη σας πλούσια, πυκνή και λαμπερή. Στο blog μας θα βρείτε και άλλα tips φροντίδας για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας από την κορφή ως … τις άκρες.