frontida mallion to kalokairi

Η Σωστή Φροντίδα Μαλλιών όλο το Χρόνο

«Πήγαινε πρώτα διακοπές και φτιάξ’τα μετά τα μαλλιά σου, που θα ’ναι πιο ταλαιπωρημένα». Η συμβουλή που σας δίνουν οι φίλες σας κάθε καλοκαίρι, σωστά;  Όση λογική και αν έχει όμως αυτή η προτροπή, κρύβει και τρεις σημαντικούς κινδύνους για τα μαλλιά σας που καλό θα ήταν να αξιολογήσετε πριν βάλετε τη φροντίδα της κόμης σας στο μακρινό ημερολόγιο του Σεπτεμβρίου.

 

 

Κίνδυνος 1:  ο εφιάλτης της άγριας τρίχας

Ήλιος, άμμος και αλάτι είναι οι χειρότεροι εχθροί των μαλλιών το καλοκαίρι. Ακόμα και αν λούζεστε καθημερινά στις διακοπές σας, η τρίχα σας θα αφυδατωθεί εύκολα και θα αποκτήσει σκληρή, τραχιά υφή.  Όσο την αφήνετε στο έλεος του καλοκαιριού, η φθορά πολλαπλασιάζεται με αποτέλεσμα, όταν πια επιστρέψετε από τις διακοπές να πρέπει να δαμάσετε μία ανεξέλεγκτη, ανυπάκουη «τζίβα» που ακόμη και ο θεός των μαλλιών δεν θα μπορούσε να σώσει. Αντίθετα, αν περιποιηθείτε τα μαλλιά σας εντατικά στις διακοπές με μία βαθιά ενυδατική και θρεπτική μάσκα για ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά, ίσως να μη χρειαστεί καν έξτρα φροντίδα στην επιστροφή.  Η Hair Repair Mask, είναι αυτή ακριβώς η λύση που ζητάτε. Εμπλουτισμένη με έλαιο Jojoba, εκχύλισμα Ανθού Βαμβακιού και Ceramides αναδομεί την τρίχα σε βάθος, αυξάνει την ελαστικότητά της και μειώνει το φριζάρισμα. Για ακόμη πιο ισχυρή δράση, αφού απλώσετε τη μάσκα στα μαλλιά, τυλίξτε τα με μία ζεστή πετσέτα, ώστε η θερμότητα να επιτρέψει στα θαυματουργά συστατικά της μάσκας να εισχωρήσουν σε βάθος. Μετά, ξεπλύνετε με χλιαρό προς δροσερό νερό, για να κλείσουν τα κύτταρα της τρίχας και να «κλειδώσουν» μέσα όλη την υγρασία.

 

 

Κίνδυνος 2: το αναγκαστικό καρέ   

«Μα σκόπευα να κόψω ένα δάχτυλο μόνο, όχι όλο το μήκος». Αν αυτή είναι η φράση που είπατε στον κομμωτή σας τη στιγμή που μόλις σας απάλλαξε από έναν ατέλειωτο όγκο ψαλίδας, η απάντηση είναι «ας προσέχατε». Αν αφήσατε τα μαλλιά σας χωρίς φροντίδα στις διακοπές, οι σπασμένες άκρες ήταν λογικό να πολλαπλασιαστούν και να γίνουν ψαλίδα που ανεβαίνει και ανεβαίνει μέχρι να χρειαστεί «γερό» καθάρισμα. Αυτό που θα βοηθούσε πριν τη χαριστική «ψαλιδιά», θα ήταν η χρήση του Hair Repair Conditioner που προστατεύει την τρίχα από τη φθορά και τη λειάνει, αφήνοντάς την απαλή και λαμπερή. Μία εφαρμογή μετά από κάθε λούσιμο -ιδανικά με το σαμπουάν της ίδιας σειράς- θα ήταν αρκετή για να κρατήσετε ανέπαφη την πλούσια αλογοουρά σας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman washes her hair
Τι Σαμπουάν να Χρησιμοποιήσω;

 

Κίνδυνος 3: ξεθωριασμένες αναμνήσεις μιας λαμπερής τρίχας

Όσο πιο πολύ καιρό αφήσατε τα μαλλιά σας εκτεθειμένα στον ήλιο, μέσα στο αλάτι της θάλασσας ή στο χλώριο της πισίνας τόσο πιο πολύ ξεθώριασε το χρώμα τους είτε φυσικό είτε βαμμένο.  Το αποτέλεσμα; Να γυρίσετε απ’ τις διακοπές με πάνω από έναν τόνο πιο ανοιχτά μαλλιά ενώ δεν ήταν αυτή η πρόθεση ή η επιθυμία σας. Το πρόβλημα βέβαια θα μπορούσε να είχε λυθεί, αν παίρνατε μαζί σας το Color Protect Shampoo και το Color Protect Spray που προστατεύουν το χρώμα των βαμμένων και των φυσικών μαλλιών από το ξεθώριασμα και περιέχουν εξειδικευμένα για τα μαλλιά αντηλιακά φίλτρα. Το spray μαλλιών, μάλιστα, χρησιμοποιείται, για μέγιστη προστασία και σε στεγνά μαλλιά και σε βρεγμένα, ως αντηλιακό πριν το κολύμπι στη θάλασσα ή την πισίνα.

 

Η πρόληψη είναι καλύτερη απ’ τη θεραπεία, έτσι δεν λένε; Κι αν η ρήση δεν βγήκε για τα μαλλιά σίγουρα ισχύει και για αυτά. Γι΄ αυτό κρατήστε την τρίχα σας στην τρίχα, όσο καλοκαίρι μας απομένει.