μύθοι για την ακμή

Ακμή Ενηλίκων: 5 Μύθοι και Αλήθειες!

«Όσο πιο διαδεδομένη, τόσο πιο παρεξηγημένη!». Η φράση που αντιπροσωπεύει τέλεια την ακμή. Γιατί  όταν εκατομμύρια  άνθρωποι  στον πλανήτη υποφέρουν από στίγματα, σπυράκια, σμήγμα και κοκκινίλες, είναι λογικό να προκύπτουν άλλα τόσα εκατομμύρια από γνώμες και συμβουλές, πληροφορίες και αντιλήψεις, προτάσεις και λύσεις.  Ποιες από αυτές όμως έχουν βάση και ποιες οδηγούν την παραπληροφόρηση στην «ακμή» της;

 

ΜΥΘΟΣ 1: Η ακμή εμφανίζεται μόνο στην εφηβεία

 

Ο πιο κοινός μύθος για την ακμή που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γιατί μπορεί πολλοί έφηβοι να παρουσιάζουν συμπτώματα ακμής αλλά στις μέρες μας, βλέπουμε ακόμα και άτομα άνω των 20 ή των 30 να εμφανίζουν ακνεϊκό δέρμα. Και το ποσοστό τους μεγαλώνει συνεχώς.

 

ΜΥΘΟΣ 2: Η κακή υγιεινή δημιουργεί ακμή

 

Όχι ακριβώς. Η αντίληψη πως «αν δεν πλένεις το πρόσωπό σου, βγάζεις ακμή» δεν είναι πέρα για πέρα αληθινή. Σίγουρα είναι σημαντικό το να αφαιρείς ίχνη ρύπων και μακιγιάζ από την επιδερμίδα για να μην γίνουν αιτία ακμής αλλά από την άλλη, αν πλένεις το πρόσωπό σου πάνω από δύο φορές τη μέρα, θα χειροτερεύσεις την κατάσταση. Πολύ απλά γιατί έτσι θα αναγκάσεις το δέρμα σου να υπερλειτουργήσει στην παραγωγή λιπαρότητας -για να εξισορροπήσει τις απώλειες υγρασίας από το πλύσιμο- και έτσι  το σμήγμα θα πολλαπλασιαστεί. Μία φορά το πρωί και μία το βράδυ, λοιπόν. Αυτή είναι η σωστή οδηγία για το καθαρισμό του προσώπου σου.

 

ΜΥΘΟΣ 3: Η σοκολάτα προκαλεί ακμή 

 

Ούτε μύθος, ούτε αλήθεια, με άλλα λόγια μία γκρίζα ζώνη. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις ότι η σοκολάτα επηρεάζει την ακμή. Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, αυξάνουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα επιδεινώνοντας το ακνεϊκό δέρμα. Μία άλλη έρευνα μαρτυρά πως και τα γαλακτοκομικά μπορεί να επηρεάζουν την ακμή, πιθανότατα λόγω των ορμονών και των φυσικών βακτηρίων που υπάρχουν στο γάλα. Παίζει βέβαια ρόλο και η ποσότητα που καταναλώνεται.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

ακμή και ήλιος
Ακμή και Ήλιος: 2 Μύθοι Καταρρίπτονται

ΜΥΘΟΣ 4: Το αντηλιακό επιδεινώνει την ακμή  

 

Πιθανόν. Ορισμένα αντηλιακά περιέχουν έλαια που κάνουν το δέρμα με τάση ακμής πιο λιπαρό και δημιουργούν έξαρση στα συμπτώματα όμως η προστασία κάτω από τον ήλιο είναι πολύ σημαντική για να παραλειφθεί. Το παν είναι η σωστή επιλογή αντηλιακού. Αν για παράδειγμα διαλέξει κανείς το Sun Screen Velvet Face 50+, το αντηλιακό με την βελούδινη υφή που απορροφά το σμήγμα, θα εξασφαλίσει υψηλή ηλιοπροστασία χωρίς τα προβλήματα λιπαρότητας των συμβατικών αντηλιακών.

 

ΜΥΘΟΣ 5:  Μακιγιάζ και ακμή δεν συνδυάζονται   

 

Παραμένει μύθος. Μπορεί να υπάρχει η εντύπωση πως primer, foundation και ρουζ είναι λέξεις απαγορευμένες για ένα πρόσωπο με σπυράκια και μαύρα στίγματα αλλά μην ξεχνάτε πως, πέρα από τα βαριά μέικ απ που «φορτώνουν» το ήδη επιβαρυμένο ακνεϊκό δέρμα, υπάρχουν και άλλα προϊόντα, όπως για παράδειγμα μία έγχρωμη κρέμα που προσφέρει ελαφριά κάλυψη και έχει μη φαγεσωρογόνο σύνθεση ώστε να μη φράσσει τους πόρους της επιδερμίδας. Αυτή η επιλογή είναι ό,τι πρέπει για να μην αφήσετε την ακμή να σας στερήσει το μακιγιάζ, που τόσο αγαπάτε.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ:  Η ακμή θέλει αποτελεσματική φροντίδα

Απόλυτη αλήθεια. Γι΄ αυτό και η FREZYDERM δημιούργησε μία ολοκληρωμένη σειρά κατά της ακμής που θα ανακουφίσει το δέρμα σας είτε υποφέρετε από ήπια, μέτρια ή σοβαρά συμπτώματα. Αν πάλι χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές, θα τις βρείτε όλες στο blog μας. Κάνατε ήδη κλικ ή… μύθος;