salikiliko oksy

ΣΑΛΥΚΙΛΙΚΟ ΟΞΥ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ;

Στον χώρο της καλλυντικής περιποίησης του δέρματος, λίγα είναι τα προϊόντα που μπορούν πραγματικά να χαρακτηριστούν θαυματουργά. Θεωρούνται υπερ-συστατικά χάρη στις εκπληκτικές ιδιότητές τους. Ένα από τα πιο ικανά και αποτελεσματικά συστατικά είναι και το σαλικυλικό οξύ. Περί τίνος πρόκειται όμως, πώς χρησιμοποιείται και πρέπει να το χρησιμοποιούμε;

Παρακάτω ακολουθούν οι πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι θα γίνει ο καλύτερος φίλος του δέρματός σας…

 

Τι είναι ακριβώς;

Το σαλικυλικό οξύ αποτελεί ενεργό συστατικό της ασπιρίνης και προέρχεται από το φλοιό της ιτιάς. Στην ουσία, αποτελεί φάρμακο για τη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας καθώς αφαιρεί την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος.

 

Για τι χρησιμοποιείται

Καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, χρησιμοποιείται στα φαρμακευτικά μη συνταγογραφούμενα προϊόντα καθώς και σε προϊόντα ομορφιάς. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της ακμής και για αυτό περιλαμβάνεται στη σύνθεση των περισσότερων προϊόντων κατά της ακμής. Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση και άλλων δερματικών καταστάσεων όπως η ψωρίαση και η πιτυρίδα.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

magnifying acne
ΗΠΙΑ, ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΚΜΗ: ΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ;

Οφέλη

Το σαλικυλικό οξύ λειτουργεί πολύ καλά επί ερεθισμένου δέρματος καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες ενώ μειώνει την ερυθρότητα. Βοηθάει επίσης στην απάλυνση των ραβδώσεων, των ουλών και του δέρματος σε φάση γήρανσης. Και όλα αυτά μόνο σε ένα συστατικό!

 

Το κορυφαίο προϊόν

Το άνυδρο καθαριστικό gel Ac-Norm Active Wash χρησιμοποιεί τη δύναμη του σαλικυλικού οξέος για να καθαρίσει το δέρμα με ακμή και τάση για στίγματα. Το κρεμώδες αυτό gel αποκτά μια πλούσια απαλή υφή, όταν έρθει σε επαφή με το νερό, αφήνοντας το δέρμα δροσερό και αναζωογονημένο.