neseser diakopon

Τι να Βάλω στο Νεσεσέρ των Διακοπών;

«Απ’ έξω κι ανακωτά». Έτσι έχετε μάθει πια τι χρειάζεται να πάρετε μαζί σας στις διακοπές, τόσα νεσεσέρ που έχετε ετοιμάσει όλα τα καλοκαίρια της ζωής σας. Αυτό όμως που προσπαθείτε ακόμα να κατακτήσετε, είναι ο τρόπος να χωρέσετε όλα τα απαραίτητα με τρόπο που φέρνει πρακτικότητα και όχι… καταστροφικότητα! Σκεφτήκαμε λοιπόν για εσάς, πριν από εσάς και σας παρουσιάζουμε τα έξυπνα τρικ που θα κάνουν το νεσεσέρ σας να φωνάζει οργάνωση και τάξη.

 

 

Τσαντάκι ή τσάντα γίγας;

Αυτό εξαρτάται από εσάς και συγκεκριμένα από τον αριθμό των προϊόντων που χρειάζεστε μαζί σας. Υπάρχουν γυναίκες που χρειάζονται μόνο τα απολύτως απαραίτητα και βολεύονται με ένα μικρό νεσεσέρ και άλλες που δεν θέλουν να αφήσουν πίσω κανένα από τα σύνεργα ομορφιάς τους, οπότε επιλέγουν ένα μεγαλύτερο. Ο «κίνδυνος» όμως υπάρχει όταν έχετε το λάθος νεσεσέρ για την κατηγορία σας. Ένα μικρό νεσεσέρ που προσπαθεί να στριμώξει περισσότερα πράγματα απ’ όσα φτιάχτηκε να χωρέσει, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε ατυχήματα: σωληνάρια μπορεί να ανοίξουν απ’ την πίεση, σχήματα συσκευασιών μπορεί να παραμορφωθούν κ.λπ. Αντίστοιχα, όταν βάζετε σε ένα νεσεσέρ γιγαντιαίων διαστάσεων μόνο δύο-τρία καλλυντικά εύθραυστης συσκευασίας και χωρίς μαλακό προστατευτικό ανάμεσά τους, αυτά μπορεί να σπάσουν από τη βίαιη σύγκρουση. Γι’ αυτό, πριν ξεκινήσετε το πακετάρισμα, καταμετρήστε τα προϊόντα σας και βεβαιωθείτε πως έχετε το κατάλληλο μέγεθος νεσεσέρ.

 

 

Στα επί μέρους

Πολλά μικρά πλαστικά σακουλάκια. Αυτό είναι το μυστικό για να είναι στο νεσεσέρ σας τακτοποιημένα, σε ορατή θέση και με ασφάλεια τα πιο μικρά αντικείμενα. Μπορείτε, για παράδειγμα να βάλετε μέσα τα κοκαλάκια/τσιμπιδάκια των μαλλιών σας, τα σκουλαρίκια ή τα δαχτυλίδια σας. Όσο για τα πιο μακριά κοσμήματα, όπως τα μενταγιόν με αλυσίδες που μπλέκονται εύκολα, αυτά μπορείτε να τα φυλάτε ξεχωριστά μέσα σε διάφανες μεμβράνες, για να «ξεμπερδέψετε» όταν θελήσετε να τα βγάλετε χωρίς να γίνουν κουβάρι.

 

 

Θρύψαλα το ρουζ 

 Ένα από τα μεγαλύτερα αλλά επαναλαμβανόμενα λάθη είναι να βάζουμε «απροστάτευτα» στο νεσεσέρ προϊόντα compact σε μορφή. Ανοίξτε σκιές, πούδρες και ρουζ, βάλτε στο εσωτερικό τους ένα λεπτό cotton pad, δηλαδή τον δίσκο από βαμβάκι που χρησιμοποιείτε για το ντεμακιγιάζ σας και προστατεύστε τα απ’ το σπάσιμο γρήγορα και πανεύκολα.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman sunbathing balcony
Τα απαραίτητα για την προστασία από τον ήλιο

 

Μελέτα την μπατονέτα

 Ειδικά τις μπατονέτες, μην τις συσκευάζετε όπου και όπως να ’ναι.  Αν δεν αποθηκευτούν σε καθαρό περιβάλλον μέσα στο νεσεσέρ, κινδυνεύετε με μόλυνση όταν τις χρησιμοποιήσετε στα αυτιά σας. Γι’ αυτό, μην τις ρίχνετε ποτέ χύμα στις εσωτερικές θήκες του νεσεσέρ ή ανάμεσα στα υπόλοιπα καλλυντικά σας αλλά φυλάξτε τες σε καθαρά σακουλάκια (π.χ. σακούλες poly-bag) ή σε οποιοδήποτε άλλο -όσο το δυνατόν πιο αποστειρωμένο- χώρο αποθήκευσης.

 

 

Στα μαλακά

Πακετάρατε σωστά το νεσεσέρ αλλά το τοποθετήσατε σωστά μέσα στη βαλίτσα ή στο σακ βουαγιάζ; Για να αποφύγετε φθορές και σπασίματα, βυθίστε το ανάμεσα σε ρούχα, πετσέτες ή υφάσματα που θα απορροφήσουν τυχόν κραδασμούς και θα κρατήσουν τα καλλυντικά σας, τα είδη μακιγιάζ και όλα τα πράγματά σας «αλώβητα».

 

Αν φτιάχνετε πάντως τώρα τη λίστα με τα σύνεργα του νεσεσέρ, θυμηθείτε πως η FREZYDERM διαθέτει ό,τι χρειάζεστε για όμορφες και ξέγνοιαστες διακοπές: από αντηλιακά για κάθε ανάγκη επιδερμίδας, after sun, προϊόντα φροντίδας μαλλιών, ενυδάτωση και με εντομοαπωθητική δράση, μέχρι και πιο εξειδικευμένη φροντίδα ανάπλασης μετά από ηλιακά εγκαύματα ή και κρέμα αντί κορτιζόνης για τις περιπτώσεις δερματικού ερεθισμού. Και επειδή το καλοκαίρι, λίγο η αλλαγή περιβάλλοντος, λίγο οι διαφορετικές διατροφικές συνήθειες

κάνουν τα εντερικά προβλήματα να εμφανίζονται συχνά, μην ξεχάσετε να ρίξετε στο νεσεσέρ και τα απαραίτητα προϊόντα με καλλιέργειες μικροοργανισμών.

Εφαρμόστε κατά γράμμα όλες τις συμβουλές πρακτικής οργάνωσης και στο νεσεσέρ… φέτος γίνατε εξπέρ!