friends smiling

Γιορτάστε Χαμογελώντας Την Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου. Η μέρα που όλοι, σε κάθε γωνιά της γης, χαμογελούν διάπλατα. Η μέρα που γιορτάζεται παγκοσμίως το Χαμόγελο. Κι αν δεν ξέρετε ακόμα την ενδιαφέρουσα ιστορία που έκανε τις λαμπερές μας οδοντοστοιχίες να γιορτάζουν με κάθε επισημότητα, ήρθε η ώρα να τη μάθετε. Όλα ξεκίνησαν το 2001, όταν έφυγε από τη ζωή ο Χάρβεϊ Μπολ,o καλλιτέχνης εμπορικών σημάτων από τη Μασαχουσέτη που δημιούργησε το περίφημο smiley face. Προς τιμήν του ονόματός του και της μνήμης του, δημιουργήθηκε το Harvey Ball World Smile Foundation, ίδρυμα που συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι ο επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Χαμόγελου.

 

Οδοντόβουρτσα αλλά… ποια;

Τα είδη οδοντόβουρτσας είναι όσες και οι φορές που θα χαμογελάσουμε την 6η Οκτωβρίου: άπειρες! Το ποια θα επιλέξουμε όμως εξαρτάται από το σμάλτο των δοντιών μας και την κατάσταση των ούλων μας. Γενικά, μια οδοντόβουρτσα με μικρή κεφαλή φτάνει ακόμα και στα δύσκολα πίσω σημεία και ίσως είναι η προτιμότερη επιλογή. Όσο για τη λαβή, όρεξη να έχετε να διαλέγετε: ελαστική, καμπυλωτή, επίπεδη… η γκάμα καλύπτει όλες τις ανάγκες. Αν πάλι, είστε τύπος που προτιμάτε την ευκολία, μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα θα σας λύσει τα χέρια.

 

Βουρτσίζω συχνά αλλά βουρτσίζω σωστά;

«Μια φορά το πρωί, μια φορά το βράδυ», «μετά από κάθε γεύμα ή γλυκό»…. όλοι μας ξέρουμε τους χρυσούς κανόνες του βουρτσίσματος δοντιών. Αυτό που δεν ξέρουμε όμως, είναι ότι παίζει σημαντικό ρόλο και η τεχνική.

 

Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, ξεκινήστε από την εξωτερική πλευρά, κρατώντας την οδοντόβουρτσα σε γωνία 45ο και προς τη γραμμή των ούλων. Βεβαιωθείτε μόνο ότι φτάνει μέχρι τα πίσω δόντια, όπου συνήθως συγκεντρώνεται η πλάκα και τα υπολείμματα τροφών.

 

Μετά, βουρτσίστε τις μασητικές επιφάνειες με κινήσεις πάνω-κάτω κατά μήκος τους. Επαναλάβετε το ίδιο στην πάνω και στην κάτω γνάθο και θυμηθείτε να βουρτσίσετε με την άκρη της οδοντόβουρτσας την εσωτερική επιφάνεια των μπροστινών δοντιών -την πιο «ύπουλη κρυψώνα» τροφών.

 

Και βέβαια, μην ξεχάσετε να φροντίσετε τα ούλα σας, το βασικό στήριγμα των δοντιών σας!

Μικρές, μαλακές κινήσεις κατά μήκος τους, είναι αρκετές για τον καθαρισμό τους. Τώρα το μόνο που μένει, είναι να προνοήσετε για μια φρέσκια, δροσερή αναπνοή. Πώς; Βουρτσίζοντας τη γλώσσα σας! Ακούγεται παράξενο, αλλά είναι αλήθεια. Στη γλώσσα συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό βακτηρίων που προκαλεί την άβολη κακοσμία, γι’ αυτό μ’ ένα βούρτσισμα «θα τη βγάλετε καθαρή». Αν πάλι η δυσάρεστη αναπνοή επιμένει, ίσως το πρόβλημα ακούει στο όνομα «ουλίτιδα». Σ΄ αυτήν την περίπτωση, η οδοντόπαστα κατά της ουλίτιδας Gingivitis Toothpaste από τη FREZYDERM είναι ό,τι χρειάζεστε για να ξεχάσετε τη φλεγμονή και την αιμορραγία, να αποκτήσετε την πιο ευχάριστη αναπνοή και να μοιράσετε ολόδροσα φιλιά!

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

odontokrema frezyderm
Ποια είναι η Κατάλληλη Οδοντόκρεμα για Εμένα;

Εχθρός της οδοντόπαστας… η τέλεια οδοντόπαστα! 

Δεν έχετε όλοι την ίδια οδοντοστοιχία. Γιατί να έχετε την ίδια οδοντόπαστα; Αν, για παράδειγμα, καταναλώνετε πολλά αναψυκτικά και ποτά που αφήνουν στα δόντια χρωστικές, η λευκαντική οδοντόκρεμα δεν πρέπει να λείπει απ’ το ντουλάπι του μπάνιου σας. Αντίστοιχα, μια παιδική οδοντοστοιχία χρειάζεται τα κατάλληλα, εξειδικευμένα προϊόντα. Ευτυχώς, η σειρά στοματικής υγιεινής της FREZYDERM  καλύπτει όλο το φάσμα των ηλικιών και αναγκών. Από την Plaque & Tartar Τoothpaste, κατά της οδοντικής πέτρας και πλάκας ως την Pregnancy Τoothpaste για τη στοματική υγεία της εγκύου και της θηλάζουσας ή ακόμα και την Diabetic Τoothpaste για τη φροντίδα των διαβητικών.

 

Φτάστε στην άκρη του «νήματος».

Νήμα. Μια γνωστή λέξη αλλά άγνωστη συνήθεια! Σύμφωνα με μια έρευνα του

National Smile Month λιγότερο από ¼ των ενηλίκων χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα σε καθημερινή βάση ενώ 1 στους 3 δεν το χρησιμοποίησε ΠΟΤΕ. Τι λένε όμως οι ειδικοί; Η οδοντίατρος Jenni Seaney συνιστά το οδοντικό νήμα μια φορά τη μέρα (ιδανικά το βράδυ) και το βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές τη μέρα (πρωί-βράδυ) για δύο λεπτά, αντίστοιχα.

 

Στοματικό διάλυμα όταν πρέπει, όπως πρέπει.  

Το στοματικό διάλυμα πλένει… αλλά επίσης ξεπλένει. Για να διατηρήσετε στα δόντια σας το φθόριο από την οδοντόπαστα που προστατεύει από την τερηδόνα, αποφύγετε το στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα. Αντ’ αυτού, διαλέξτε μια άλλη βολική ώρα, π.χ. μετά το μεσημεριανό φαγητό ή ακόμα και σε ένα διάλειμμα στο γραφείο και… καθαρίσατε!

 

Τώρα που τα μυστικά αποκαλύφθηκαν, ξέρετε τη συνταγή για το τέλειο χαμόγελο. Κι αν χρειάζεστε μια έξτρα βοήθεια, είστε μόλις ένα κλικ μακριά από την ολοκληρωμένη σειρά στοματικής υγιεινής.