couple on a field with popies

Λαμπερό Χαμόγελο & Ομοιοπαθητική Πάνε Μαζί!

Εμείς μοιραζόμαστε το μυστικό κι εσείς έχετε λαμπερό χαμόγελο ακόμα και μετά την ομοιοπαθητική σας θεραπεία και μάλιστα με φυσικό τρόπο.

Κάνε το χαμόγελό σου να λάμψει χωρίς να πας κόντρα στην Ομοιοπαθητική Θεραπεία σου!

Όμορφο, υγιές, εκτυφλωτικά λαμπερό χαμόγελο ακόμη κι όταν ακολουθείτε ομοιοπαθητική θεραπεία; Φυσικά και ναι!

Οι εναλλακτικές θεραπείες έχουν φτάσει σε κάθε τομέα υγειονομικής φροντίδας και η στοματική υγιεινή δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Νέες “φυσικές” οδοντόκρεμες που δεν περιέχουν ουσίες οι οποίες αντενδείκνυνται στην ομοιοπαθητική, υπόσχονται να φροντίσουν τα μικρά μαργαριτάρια του χαμόγελου σας το ίδιο καλά με τις καλύτερες συμβατικές οδοντόπαστες.

Ποιες από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, όμως, είναι πραγματικά ομοιοπαθητικές και πώς καταφέρνουν να λειτουργούν αποτελεσματικά;

Για την παρασκευή μιας ομοιοπαθητικής οδοντόπαστας χρησιμοποιείται ένα ευρύ φάσμα από βότανα, τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν την αποτελεσματικότητα των παραδοσιακών σκευασμάτων, την ικανότητα δηλαδή, να καταπολεμούν την πλάκα, να φρεσκάρουν την αναπνοή και να αποτρέπουν τις ασθένειες των ούλων.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όσους προτιμούν προϊόντα που προστατεύουν το περιβάλλον ή απλά σε όσους παρουσιάζουν ευαισθησία στα συστατικά της παραδοσιακής οδοντόκρεμας, η εναλλακτική ομοιοπαθητική πάστα δεν περιέχει τεχνητά χρώματα ή αρώματα αλλά ούτε και μέντα, το βότανο που σύμφωνα με ειδικούς της ομοιοπαθητικής, μπορεί να παρεμποδίσει την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης θεραπείας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

holistic toothbrush
Στοματική υγιεινή & ομοιοπαθητική: Ποια συστατικά να αποφεύγω;

Η ομοιοπαθητική οδοντόκρεμα αποτελεί πρώτη επιλογή και από όσους έχουν αμφιβολίες για τη χρήση φθορίου. Παρόλο που το φθόριο έχει αναγνωριστεί ως η καλύτερη ουσία για την καταπολέμηση της τερηδόνας, αφού αυξάνει την αντοχή του σμάλτου στο οξύ που παράγεται από τα βακτήρια στο στόμα, φαίνεται να υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με τη χρήση του, τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό γιατί μία μερίδα επιστημόνων ισχυρίζεται πως όταν τα παιδιά λαμβάνουν μεγάλη ποσότητα φθορίου, υποφέρουν από φθορίαση, η οποία προκαλεί στίγματα στα δόντια. Σε περιοχές μάλιστα όπου το φθόριο έχει ήδη προστεθεί στην παροχή νερού, πολλοί γονείς στρέφονται προς σε αυτήν την εναλλακτική λύση για την καθημερινή στοματική φροντίδα, θεωρώντας ότι συμβάλλουν στην προστασία των παιδιών τους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι πλέον δύσκολο να κάνουμε το χαμόγελό μας να λάμψει χωρίς να μπαίνουμε σε τυχόν δεύτερες σκέψεις και κυρίως χωρίς να πηγαίνουμε κόντρα στην ομοιοπαθητική θεραπεία μας… Αρκεί να κρατήσουμε κι εδώ τη συμβουλή του “ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός” κατά τη διάρκεια επιλογής τους σωστού προϊόντος.

Προσέχουμε, λοιπόν, η ομοιοπαθητική μας οδοντόκρεμα να έχει σύνθεση πραγματικά βασισμένη σε φυτικά συστατικά, εξαιρουμένης της μέντας, που ενδέχεται να αντιτίθεται στη θεραπεία μας. Να μην περιέχει συστατικά όπως φθόριο, γλυκαντικά, αιθέρια έλαια και παράγωγα μινθόλης. Να επιταχύνει την ομαλή επισμάλτωση και να βοηθά στη λεύκανση των δοντιών μας, ενώ παράλληλα να καταπολεμά τη φθορά τους, να μειώνει τη ξηροστομία και την αιμορραγία των ούλων. Επιλέγουμε εκείνη την οδοντόπαστα που αναγράφει συστατικά τα οποία αποδεδειγμένα έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές, αντιβακτηριακές και συσφικτικές επιδράσεις που φροντίζουν τους ιστούς των ούλων.

Κι επειδή η καθημερινή στοματική υγιεινή απαιτεί τον συνδυασμό βουρτσίσματος και χρήσης στοματικού διαλύματος, φροντίζουμε ώστε και το διάλυμα που χρησιμοποιούμε να είναι σύμφωνο με τις αρχές της ομοιοπαθητικής μας θεραπείας και που ταυτόχρονα παρέχει μέγιστη αντιβακτηριακή και αντιμικροβιακή δράση και βέλτιστη προστασία.