Μαμά-μαμά, κοίτα!  Έβγαλα δοντάκια! Ένα πάνω, δύο κάτω και ένα που δεν έχει αποφασίσει ακόμα άμα θέλει να βγει για να κάνει παρέα στα άλλα δοντάκια.  Να, εδώ, βλέπεις;  Είναι σαν άσπρη μικρή κουκίδα! Αλλά ώσπου να γίνει από κουκίδα κανονικό δοντάκι εγώ πονάω πολύ! Γι’ αυτό κλαίω συνέχεια, στο λέω να το ξέρεις για να μη ρωτάς συνέχεια τον μπαμπά «τι έχει το μωρό και κλαίει;». Δεν πονάω όμως όλη την ώρα. Όταν μου βάζει η γιαγιά στο στόμα εκείνη τη ροζ λαστιχένια γατούλα δεν πονάω τόσο πολύ γιατί μάλλον η γατούλα κάνει τα μαγικά της. Μερικές φορές με ηρεμεί και η παγωμένη πετσετούλα που μου τρίβεις στο στοματάκι μαμά, γιατί είναι δροσερή και μάλλον η δροσιά κάνει τον πόνο να φεύγει. Όμως μετά ξαναέρχεται και κλαίω πιο δυνατά και σας ξεκουφαίνω με το ουά-ουά-ουά.

 

Η μόνη φορά που δεν με πόναγαν καθόλου τα ούλα μου ήταν τότε που έβαλες στο δάχτυλό σου λίγο από εκείνο το τζελ που έγραφε Baby Gums Gel και μετά το έτριψες απαλά-απαλά στο στοματάκι μου. Τι ωραίο μασάζ που μου έκανες! Τα ούλα μου μούδιασαν αμέσως και δεν πονούσαν άλλο. Και ούτε ήταν πρησμένα. Ούτε κόκκινα. Και τι φανταστική γεύση που είχε αυτό το τζελ! Βάλε μου και τώρα στα ούλα να μην πονάω! Ωχ… μήπως μας τέλειωσε, μαμά; Στείλε τον μπαμπά στο φαρμακείο να πάρει ένα σωληνάριο όχι ένα δύο να πάρει μη γιατί άμα βγει κι άλλη άσπρη κουκίδα πάλι θα πονάω! Σίγουρα θα βγει κι άλλη κουκίδα γιατί όλα τα μωρά βγάζουν δόντια, ε μαμά; Και μετά τα πετάμε στα κεραμίδια.

 

Ή τα βάζουμε κάτω απ’ το μαξιλάρι να τα πάρει η νεράιδα των δοντιών, έτσι μου είπε η γιαγιά. Όμως αν δει η νεράιδα τα δοντάκια μου χαλασμένα θα πει, «αχ αυτή η μπέμπα δεν βούρτσιζε τα δοντάκια της, κρίμα» και εγώ δεν θέλω να στεναχωρήσω την καλή νεράιδα, δεν είναι σωστό, γι’ αυτό μαμά δεν θα ξαναγκρινιάξω όταν μου βουρτσίζεις τα δόντια με εκείνη την τέλεια ροζ οδοντόκρεμα που μυρίζει βατόμουρο.  Γιατί κάνει τα δόντια γερά και δυνατά και δεν αφήνει τη μάγισσα τερηδόνα να χαλάσει το ωραίο μου χαμόγελο. Γιατί άμα το χαλάσει, δεν θα βγαίνω ωραία στις φωτογραφίες και δεν θα λένε όσοι τις βλέπουν «κούκλα η μπέμπα σας, να σας ζήσει!». Sensiteeth First Toothpaste δεν την λένε αυτήν την οδοντόκρεμα, μαμά; Έχουμε ή να στείλουμε τον μπαμπά στο φαρμακείο να πάρει;