ΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΤΑΪΖΕΤΕ

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο θηλασμός είναι η κορυφαία στιγμή «δεσίματος» της μαμάς με το μωράκι της.  Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν με το αγγελούδι τους την ίδια σχέση στοργής κατά το τάισμα και οι μαμάδες που χρησιμοποιούν βρεφικό γάλα -είτε από επιλογή είτε από ανάγκη. Επειδή λοιπόν η μητρική αγάπη, η αφοσίωση και η τρυφερότητα δεν μετριώνται με… μπιμπερό, προτείνουμε σε αυτές τις μαμάδες χρήσιμες συμβουλές, που θα τις βοηθήσουν να δεθούν ακόμη περισσότερο με το μωρό τους, όπως τους αξίζει.

 

Ο δεκάλογος του μπιμπεροταΐσματος

1.Αν το μωράκι σας αρνείται το μπιμπερό και ψάχνει το στήθος σας, κρατήστε το σε στάση θηλασμού έτσι ώστε να νομίζει «πως βρήκε τον στόχο του». Βάλτε το μπιμπερό στο στόμα του και καθώς πίνει το γάλα του, γυρίστε το σιγά-σιγά ανάσκελα.

 

2.Η οπτική επαφή είναι το παν. Κοιτάξτε το μωρό σας στα μάτια όσο το ταΐζετε, αν όμως θέλει να στρέψει το βλέμμα του αλλού, δώστε του αυτήν την ελευθερία.

 

3.Μιλήστε γλυκά και όμορφα στο μωράκι όσο απολαμβάνει το γάλα του. Έτσι θα ηρεμήσει και θα νιώσει ασφάλεια και χαλαρότητα.

 

4.Απενεργοποιήστε οποιονδήποτε αντιπερισπασμό. Κινητό, υπολογιστής, τηλεόραση θα διασπάσουν την προσοχή σας και εσείς θέλετε είστε 100% συγκεντρωμένες στο μωράκι σας.

 

5.Μην κρατάτε το προνόμιο του ταΐσματος μόνο για τον εαυτό σας. Βάλτε και τον μπαμπά στο παιχνίδι για να νιώσετε τον ιδιαίτερο δεσμό και οι δύο.

 

6.Σε κάθε τάισμα, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας εναλλάξ. Αν είστε δεξιόχειρας, σας βολεύει να κρατάτε το μωρό με το αριστερό και το μπιμπερό με το δεξί αλλά θυμηθείτε να κάνετε αλλαγή στον επόμενο «γύρο».  Οι γυναίκες που θηλάζουν κάνουν ακριβώς αυτή τη διαδικασία και οι γιατροί υποστηρίζουν ότι αυτό ωφελεί την ανάπτυξη του μωρού.

 

7.Αν το μωράκι ζητάει διάλειμμα, κάντε διάλειμμα. Μπορεί να θέλει να ρευτεί ή να ξεκουραστεί. Σε καμία περίπτωση, μην αγνοήσετε την επιθυμία του γιατί θα νιώσει δυσφορία.

 

8.Εσείς, πόσο χαλαρή είστε; Αν για παράδειγμα πεινάτε και βιάζεστε να τελειώνετε ή είστε αγχωμένη με κάτι το μωράκι θα πιάσει τα «κύματα» στον αέρα και δεν θα αφεθεί εύκολα στο τάισμα.

 

9.Δεν θέλει κόπο, θέλει… χρόνο. Αν το μωράκι σας συνήθισε στον θηλασμό, δώστε του λίγες μέρες να προσαρμοστεί στην πιπίλα του μπιμπερό του.

 

10.Τι πιπίλα έχει το μπιμπερό; Είναι κατάλληλη για την ηλικία του μωρού και έχει το σωστό μέγεθος; Μια πιπίλα με πολύ μεγάλη ροή μπορεί να είναι επικίνδυνη για πνιγμό ενώ αν η πιπίλα έχει πολύ μικρή τρύπα, το μωρό κουράζεται εύκολα καταβάλλοντας προσπάθεια να πιει το γάλα του και στο τέλος δεν τρέφεται ικανοποιητικά.

 

 

Βιολογικό γάλα: η καλύτερη φροντίδα της μαμάς προς το μωρό, μετά το μητρικό θηλασμό

Μπορεί ο τρόπος ταΐσματος να έχει μεγάλη αξία σε αυτή την ιεροτελεστία δεσίματος με το μωρό σας αλλά υπάρχει κάτι που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία από το αν θα κρατήσετε το μωρό  σας με το δεξί ή το αριστερό χέρι.  Μιλάμε για το γάλα που θα περιέχει το μπιμπερό του, καθώς έχει αποδειχθεί πως η σωστή διατροφή του βρέφους συμβάλλει θετικά στη νοητική και σωματική του ανάπτυξη και βάζει τις βάσεις για τη μελλοντική του υγεία. Γι’ αυτό, οι ειδικοί συμφωνούν πως το βιολογικό βρεφικό γάλα είναι η δεύτερη καλύτερη επιλογή μετά τον μητρικό θηλασμό. Και αυτό, έχει την εξήγηση του: η βιολογική εκτροφή ζώων, με τους απλούς κανόνες που εφαρμόζουν οι βιοπαραγωγοί, έχει ως αποτέλεσμα υγιή ζώα προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες και ανθεκτικά στις ασθένειες. Επίσης, στη βιολογική γεωργία δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Όλα αυτά κάνουν το βιολογικό γάλα να έχει, σε σχέση με το απλό φρέσκο γάλα αγελάδας:  50% περισσότερη βιταμίνη D για δυνατό σκελετό, 68% υψηλότερα ποσοστά Ω3 λιπαρών οξέων για καλή υγεία της καρδιάς, καλή όραση, νοητική εξέλιξη και μείωση εμφάνισης αυτοάνοσων παθήσεων, διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών και περισσότερα μονοακόρεστα λιπαρά. Ένα αληθινό θαύμα για την υγεία του μωρού σας. Αν το προσφέρετε, θα του έχετε κάνει το καλύτερο δώρο για να σας ευγνωμονεί μια ζωή.

H FREZYDERM, αναγνωρίζοντας την υπεροχή του βιολογικού γάλακτος, δημιούργησε μία ολοκληρωμένη σειρά με εξειδικευμένα βρεφικά γάλατα βιολογικής προέλευσης για τις ειδικές ανάγκες των βρεφών σε κάθε ηλικία.

 

*Το μητρικό γάλα είναι η πλέον κατάλληλη τροφή για τα βρέφη. Για την εισαγωγή συμπληρωματικής τροφής στο διαιτολόγιο του βρέφους προτείνεται η σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου.