Μόλις επιστρέψατε στο σπίτι με το νεογέννητο μωράκι σας. Και ενώ εσείς κλαίτε από χαρά και συγκίνηση για το πανέμορφο πλασματάκι που φέρατε στον κόσμο, εκείνο… απλώς κλαίει. Πεινάει;  Κρυώνει; Ζεσταίνεται; Έβρεξε την πάνα του; Όλα είναι πιθανά αλλά το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μαντέψετε.

 

Κι όσο ψάχνετε την αιτία, τόσο χάνετε τον ύπνο σας. Μεταφορικά και κυριολεκτικά, αφού το κλάμα ξαναρχίζει πάνω που κλείσατε τα μάτια. Εσάς σας βασανίζει ένα «γιατί» και το αγγελούδι σας ίσως το βασανίζουν κολικοί.

 

Είναι κολικοί; Είναι σίγουρο;

Οι κολικοί συνήθως αναγνωρίζονται από το δυνατό και παρατεταμένο κλάμα του μωρού (πάνω από τρεις ώρες τη μέρα, τρεις μέρες τη βδομάδα ή τρεις συνεχόμενες βδομάδες), παρ’ ότι το μωρό είναι κατά τα άλλα υγιές. Δυστυχώς, η αιτία τους δεν είναι γνωστή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα χέρια της μαμάς είναι δεμένα.

 

Οι κολικοί έχουν το κόλπο τους

Και μάλιστα όχι ένα, αλλά 3 μυστικά κόλπα μπορούν να ηρεμήσουν το μωράκι σας:

 

  1. Τυλίξτε το μωρό με μια ζεστή κουβέρτα
  2. Καθίστε, βάλτε το μπρούμυτα στα πόδια σας και τρίψτε του απαλά την πλάτη
  3. Κάντε του απαλό, βρεφικό μασάζ.

 

Για να χαλαρώσει ακόμη περισσότερο δοκιμάστε να του κάνετε μασάζ με το Colic Relief Massage Gel της FREZYDERM. Έχει γλυκερίνη και μαλακτικά έλαια αμυγδάλου, καλέντουλας και χαμομηλιού που χαρίζουν ηρεμία και είναι άνυδρο gel ώστε να αυξάνει τοπικά τη θερμοκρασία του σώματος με την τριβή, για πιο γρήγορη ανακούφιση.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και μην ανησυχείτε: το πουλάκι σας θα κοιμηθεί σαν πουλάκι και εσείς θα κοιμηθείτε… λίγο περισσότερο!