Πολλά αλλάζουν όταν γίνεσαι γονιός. Ένα από αυτά είναι και οι συζητήσεις που κάνεις. Τώρα πλέον οι συζητήσεις με τους φίλους σου που είναι πλέον και γονείς είναι τελείως διαφορετικές. Δεν μιλάτε πια για βραδινές εξόδους και καλοκαιρινές συναυλίες αλλά για μάρκες βρεφικών ειδών και το τάισμα των μικρών σας.

 

Κι εκεί που υπερηφανευόσασταν ότι μπορούσα να ανταποκριθείτε μετά από μια νυχτερινή έξοδο τώρα περηφανεύεστε που το μωρό σας κοιμάται καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Κι εκεί που το χόμπι σας ήταν το θαλάσσιο σκι, τώρα πλέον ασχολείστε ευλαβικά με την αλλαγή της πάνας. Όλα έχουν τα συν και τα πλην όταν πρόκειται για το μωρό σας…μέχρι και το είδος του ταλκ που χρησιμοποιείτε.

 

Προκειμένου να σας βοηθήσουμε τουλάχιστον να ξενοιάσετε από το ζήτημα του ταλκ, ακολουθεί ένας χρήσιμος οδηγός για τις κύριες διαφορές μεταξύ υγρού ταλκ και ταλκ σε σκόνη.

 

 

 

  1. Το υγρό ταλκ είναι κατάλληλο από τη γέννηση

 

Πολλοί γιατροί δεν συνιστούν τη χρήση ταλκ σε σκόνη σε νεογέννητα. Υπάρχει ο κίνδυνος να εισπνεύσουν τα μικρά σωματίδια τα οποία είναι ελαφρύτερα και από τον αέρα καθώς ενδέχεται να επηρεάσουν τις ευαίσθητες ρινικές διόδους και να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα – έως κι προβλήματα στους πνεύμονες σε σοβαρές περιπτώσεις. Το υγρό ταλκ εφαρμόζεται και απορροφάται εύκολα αποφεύγοντας τις όποιες επιπτώσεις των σωματιδίων.

 

  1. Το υγρό ταλκ προσφέρει ανακούφιση

 

Το υγρό ταλκ απορροφά την επιφανειακή υγρασία του δέρματος όπως ακριβώς και το ταλκ σε σκόνη αλλά καθώς γλιστρά πάνω στο δέρμα το εμπλουτίζει με συστατικά που προσφέρουν ανακούφιση. Μάλιστα, το υγρό ταλκ παρέχει άμεση ανακούφιση η οποία είναι ιδανική σε περιπτώσεις ερεθισμού από την πάνα.

 

  1. Το υγρό ταλκ εφαρμόζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια

 

Το ίδιο το γεγονός ότι το υγρό ταλκ δεν δημιουργεί ένα σύννεφο σκόνης είναι θετικό από μόνο του. Στο κάτω κάτω, δεν σας χρειάζεται περισσότερο χάος στην καθημερινότητά σας με το μωρό. Μπορείτε να το εφαρμόσετε με ακρίβεια χωρίς να αφήνει λευκά υπολείμματα.

 

 

  1. Το ταλκ σε σκόνη προκαλεί διαφωνίες τον τελευταίο καιρό

 

Μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχει κάποια σχέση – η οποία ακόμη δεν έχει αποδειχθεί – μεταξύ του ταλκ σε σκόνη και του καρκίνου του τραχήλου. Αυτό σε συνδυασμό με τους ενδεχόμενους κινδύνους για το αναπνευστικό σύστημα του μωρού καθιστούν το ταλκ σε σκόνη μια λύση αμφιβόλου ασφάλειας.

 

Στη FREZYDERM είμαστε περήφανοι για τη χρήση των ποιοτικότερων συστατικών προκειμένου να προσφέρουμε άριστα αποτελέσματα. Η κρέμα ταλκ Baby Liquid Talc αξιοποιεί τις επουλωτικές ικανότητες του ελαίου και του εκχυλίσματος χαμομηλιού για τη μείωση των ερεθισμών και τη διατήρηση του ενυδατωμένου, λείου και απαλού βρεφικού δέρματος.

 

Δεν μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι δεν θα σας λείψει η ζωή σας πριν το μωρό. Τουλάχιστον όμως, θα έχετε την κατάσταση υπό μεγαλύτερο έλεγχο και θα μπορείτε να υπερηφανεύεστε γι’ αυτό!