Τα βρέφη και τα παιδιά εμφανίζουν συχνά ερεθισμούς λόγω διάφορων αιτίων. Από ένα απλό έκζεμα μέχρι δροτσίλα. Το ευαίσθητο δέρμα τους είναι περισσότερο ευαίσθητο και ως εκ τούτου έχει αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσει ερεθισμό από την πιπίλα.

Πολλά μωρά και κάποια νήπια έχουν πιπίλα και η καθημερινή της χρήση ενδέχεται να εμφανίσουν ερεθισμό γύρω από την περιοχή του στόματος. Είναι βέβαια κάτι που θα υποχωρήσει, ωστόσο μπορεί να παραμείνει για κάποιον καιρό. Αν και μοιάζει αρκετά οδυνηρός, τις περισσότερες φορές τα μωρά δεν τον αντιλαμβάνονται.

 

Τι είναι ο ερεθισμός από την πιπίλα;

Ο ερεθισμός από την πιπίλα εμφανίζεται γύρω από το στόμα στα σημεία όπου η πιπίλα έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Ο κόκκινος ερεθισμός μοιάζει με κόκκινα σημάδια στο δέρμα του μωρού.

 

Τι τον προκαλεί;

Ο ερεθισμός από την πιπίλα προκαλείται από την τριβή που αναπτύσσεται με το δέρμα του μωρού. Το σάλιο που εγκλωβίζεται πίσω και γύρω από την πιπίλα επιδεινώνει τον ερεθισμό.

 

Πώς να τον καταπραΰνετε

Ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσετε και να αποτρέψετε τον ερεθισμό από την πιπίλα είναι να χρησιμοποιήσετε κάποια κρέμα φραγμού. Η μαλακτική κρέμα Baby Perioral Cream είναι ιδανική για τη δημιουργία ενός φραγμού μεταξύ του βρεφικού δέρματος και του σάλιου. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη φροντίδα της περιοχής γύρω από το στόμα.

Τα πρεβιοτικά και τα φυτικά συστατικά συνήθως καταπραΰνουν τον ερεθισμό και την ξηρότητα γύρω από το στόμα. Η συγκεκριμένη κρέμα έχει αντιμικροβιακή δράση, καθώς προστατεύει από βακτήρια και ιούς, ενώ η αντιφλεγμονώδης, αντιερεθιστική και αντικνησμική της δράση προσφέρει μεγαλύτερη ανακούφιση από τα συμπτώματα του ερεθισμού.

Το μωρό σας φυσικά θα συνεχίσει να έχει σαλάκια οπότε η σαλιάρα θα σας βοηθήσει να τα απομακρύνετε. Εφαρμόστε την κρέμα όσο και όποτε χρειάζεται. Θυμηθείτε ο ερεθισμός από την πιπίλα δεν είναι μόνιμος. Με λίγη φροντίδα στο σπίτι, θα φύγει και το μωρό σας θα είναι χαρούμενο, υγιές και χαμογελαστό.