Το βρεφικό και παιδικό δέρμα είναι συχνά πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται επιπλέον φροντίδα όταν πρόκειται να επιλέξετε ενυδατικό προϊόν. Το δέρμα τους ερεθίζεται εύκολα από αρώματα, μαλακτικά ρούχων, φυτά, έντομα κλπ.

Με τόσο μεγάλη επιλογή προϊόντων που στοχεύουν σε διάφορες δερματικές δυσκολίες, είναι εύκολο να χαθεί κανείς.

Οι παρακάτω συχνές ερωτήσεις θα σας διαφωτίσουν:

 

Χρειάζεται να ενυδατώνω το δέρμα το παιδιού μου;

Ναι. Ο τύπος του δέρματός του θα υποδείξει τι είδος ενυδατικού προϊόντος θα χρησιμοποιήσετε. Το καλά ενυδατωμένο δέρμα έχει λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει ξηρότητα, σκασίματα και πόνο, χαρίζοντας στο παιδί σας δερματική άνεση.

 

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ενυδατικών προϊόντων για παιδιά;

Υπάρχουν αρκετοί ανάλογα με τον τύπο δέρματος (ξηρό, ευαίσθητο, με ατοπική τάση, ευαίσθητο στον ήλιο). Εντοπίστε τον δικό του τύπο και χρησιμοποιήστε ένα γαλάκτωμα ή κρέμα που να στοχεύει εκεί. Αν δεν είστε σίγουροι, χρησιμοποιήστε το ενυδατικό γαλάκτωμα Baby Hydra Milk. Είναι σχεδιασμένο για το ξηρό, ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα.

 

Το παιδί μου έχει πολύ ευαίσθητο, απαλό δέρμα. Τι να χρησιμοποιήσω;

Θα πρέπει να αναζητήσετε ένα ενυδατικό προϊόν που αρχικά να ενυδατώνει και παράλληλα να μην περιέχει σκληρά ενεργά συστατικά. Χρησιμοποιήστε το παιδικό μας γαλάκτωμα Sensitive Kids Body Milk. Προσφέρει έντονη και παρατεταμένη ενυδάτωση που διαρκεί ως και 24 ώρες ενώ δεν περιέχει αλκοόλ, parabens, χρώμα, SLES, σιλικόνη.

 

Το παιδί μου υποφέρει από έντονο έκζεμα. Πώς μπορώ να το καταπραΰνω και να μειώσω τις εξάρσεις;

Καταρχάς, πρέπει να διατηρείτε το δέρμα του καλά ενυδατωμένο, περισσότερο από ό,τι συνήθως. Η μαλακτική μας κρέμα Atoprel Emollient Cream προσφέρει ενυδάτωση, την εγκλωβίζει ενώ μειώνει κνησμό και ερεθισμούς. Εφαρμόστε αρκετή ποσότητα κρέμας το παιδικό δέρμα το πρωί και το βράδυ μετά το μπάνιο του.

 

Το παιδί μου έχει μεγάλη ευαισθησία στον ήλιο, ιδιαίτερα κατά τις καλοκαιρινές διακοπές. Τι να κάνω;

Βεβαιωθείτε πως το παιδί φοράει ρούχα που καλύπτουν τις ευάλωτες περιοχές του σώματος όπως το πρόσωπο και ο σβέρκος. Ξεκινήστε φορώντας του γυαλιά ηλίου και καπέλο. Εφαρμόστε ένα καλό αντηλιακό προϊόν στις περιοχές που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο και είναι επιρρεπείς στο έγκαυμα. Το βρεφικό αντηλιακό μας Baby Sun Care SPF 25 είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε και ειδικά σχεδιασμένο για το ευαίσθητο νεανικό δέρμα. Περιέχει μόνο φυσικά φίλτρα και είναι ιδανικό για όσους υποφέρουν από ατοπία.