Όλα τα μωρά δεν έχουν το ίδιο πρόγραμμα στον ύπνο. Κάποια κοιμούνται για πολλές ώρες συνεχόμενα ενώ άλλα κοιμούνται αποσπασματικά. Μπορεί να τρομάζετε στην ιδέα να βάλετε το μωρό σας για ύπνο ειδικά όταν το νεογέννητό σας δεν έχει σχεδόν καθόλου πρόγραμμα. Αυτό που χρειάζεστε, όπως και γενικότερα όταν γίνεστε γονιός, είναι υπομονή και χρόνο.

Ακολουθούν κάποια δοκιμασμένα βήματα προκειμένου να βάλετε το μωρό σας για ύπνο.

 

Η τήρηση του ωραρίου είναι η πιο σημαντική

Προκειμένου το μωρό σας να αποκτήσει πρόγραμμα, είναι καλή ιδέα να το βάζετε στην κούνια του κάθε βράδυ την ίδια ώρα. Δεν θα τα πάρει ο ύπνος από την αρχή. Θα μπουν όμως σε πρόγραμμα και θα συνηθίσουν αυτή τη νέα εμπειρία.

 

Μην παίζετε παιχνίδια…

Τα παιχνίδια πριν τον ύπνο κινητοποιούν το μωρό σας, καθιστώντας το περισσότερο ξύπνιο και καθόλου έτοιμο για ύπνο.

 

Σβήστε τα φώτα

Οι ειδικοί λένε πως το φως ενεργοποιεί τα μωρά. Αντιθέτως, το σκοτάδι προκαλεί την έκκριση της μελατονίνης από τον εγκέφαλο, η οποία αποτελεί ορμόνη-κλειδί για τον ύπνο. Το φως το πρωί και το σκοτάδι το βράδι θα βοηθήσουν το μωρό σας να καταλάβει πότε είναι ώρα για ύπνο.

 

Κάποιο μωρά συχνά αποκοιμούνται κατά τη διάρκεια ή αφού τα ταΐσουμε

Αν το μωρό σας ανήκει σε αυτά, επιχειρήστε να το ταΐσετε όταν πλησιάζει η ώρα του ύπνου.

 

Και μετά το μπάνιο;

Ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο θα νυστάξει το μωρό σας. Χρησιμοποιήστε το παιδικό μας αφρόλουτρο Baby Bath με εκχύλισμα χαμομηλιού για να τα ηρεμήσετε. Ολοκληρώστε το καθημερινό του μπανάκι με το πλούσιο βρεφικό ενυδατικό γαλάκτωμα Baby Hydra Milk. Απαλύνει το δέρμα ενώ το προστατεύει από αφυδάτωση και ξηροδερμία. Κάντε μασάζ στο δέρμα του μωρού σας με απαλές, αργές κινήσεις. Αυτό το χαλαρωτικό μασάζ θα ηρεμήσει το μωρό σας και θα το βοηθήσει να κοιμηθεί.

 

Λίγο διάβασμα πριν τον ύπνο

Όταν διαβάζετε στο μωρό σας, το νανουρίζετε. Διαβάστε με σιγανή φωνή και κρατήστε χαμηλό τόνο και ρυθμό. Δεν έχει σημασία τι του διαβάζετε, μπορεί να είναι ακόμη και το πρόγραμμα της τηλεόρασης. Είναι ο τρόπος ανάγνωσης που μετράει.

 

Φροντίστε το μωρό σας να νιώθει άνετα

Βεβαιωθείτε πως το μωρό σας είναι καλά σκεπασμένο στην κούνια του και σιγουρευτείτε πως δεν νιώθει κρύο ή ζέστη.

 

Φάσκιωμα

Το φάσκιωμα είναι η τέχνη του τυλίγματος του μωρού σε μια κουβέρτα για ζεστασιά και ασφάλεια. Προστατεύει το μωρό από το να ταραχθεί κατά τα αντανακλαστικά ξαφνιάσματος και διατηρεί το μωρό ζεστό κατά τις πρώτες μέρες μέχρι να σταθεροποιηθεί ο εσωτερικός θερμοστάτης του. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να ηρεμήσει το μωρό.

Το να βλέπουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν είναι συναρπαστικό, τρομακτικό και υπέροχο και όλα μας τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα ώστε να περιέχουν ασφαλείς και αποτελεσματικές φαρμακευτικές ουσίες που φροντίζουν απαλά και θρέφουν το ευαίσθητο δέρμα. Είμαστε πάντα δίπλα σας στο κάθε βήμα.