Αν και τους συναντούμε πολύ συχνά στα μωρά, οι ερεθισμοί από την πάνα αποτελούν φλέγον θέμα συζήτησης. Ευτυχώς, αντιμετωπίζονται εύκολα και βελτιώνονται πολύ γρήγορα.

 

Τι προκαλεί τους ερεθισμούς από την πάνα;

Ως και το ένα τρίτο των βρεφών εμφανίζουν ερεθισμούς κάποια στιγμή. Αυτοί συχνά προκαλούνται από την παρατεταμένη επαφή με τα ούρα ή τα κόπρανα αλλά μπορεί να πυροδοτηθούν και από την τριβή της πάνας με το βρεφικό δερματάκι ή ακόμη και από τη λήψη αντιβιοτικών.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως το βρεφικό δέρμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο από τα δικά μας και άρα ερεθίζεται πολύ γρήγορα. Συνδυάστε τις κρέμες Baby Cream και Anticort Cream για να ανακούφιση από τους ερεθισμούς και αποκατάσταση του λιπιδικού φραγμού για την προστασία του βρεφικού δέρματος.

 

Τι μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε τους ερεθισμούς από την πάνα;

  • Αλλάζουμε την πάνα του μωρού αμέσως μόλις λερωθεί
  • Χρησιμοποιούμε πάνες με μεγάλη απορροφητικότητα προκειμένου να κρατάμε το δέρμα στεγνό
  • Χρησιμοποιούμε σαπούνι με ουδέτερο pH κατά τον καθαρισμό της μηρογεννητικής περιοχής για να διατηρήσουμε τα φυσιολογικά επίπεδα pH της περιοχής και να αποφύγουμε τους ερεθισμούς.

 

Και αν είναι ήδη αργά;

Ευτυχώς, οι ερεθισμοί από την πάνα μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι. Απλά ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και βεβαιωθείτε πως το μωρό σας νιώθει άνετα ανά πάσα στιγμή.

Για ταχεία βελτίωση των ερεθισμών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία κρέμα για μετά την αλλαγή της πάνας που να είναι δερματολογικά ελεγμένη και να μην περιέχει parabens. Καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένη για βρέφη, περιέχει χαμηλό ποσοστό ψευδαργύρου επιτρέποντας έτσι στο δέρμα να αναπνέει φυσικά ενώ το χαμομηλέλαιο που περιέχει καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα.