Υπερ-συστατικά: Χαμομήλι

Το φυτό του χαμομηλιού χρησιμοποιείται από τους αρχαίους χρόνους χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μέσα σε παρασκευάσματα τσαγιού, αλοιφών, εισπνοών, πλύσεων και επιθεμάτων. Γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες στο δέρμα, αποτελεί το απόλυτο συστατικό για το ευαίσθητο, ερεθισμένο ή με φλεγμονή δέρμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το χαμομήλι εμφανίζεται συχνά στη βρεφική μας σειρά. Αποτελεί το υπερ-συστατικό της σειράς μας Baby Line καθώς έχει καταπραϋντικές και επουλωτικές ιδιότητες ενώ παράλληλα έχει υπέροχο άρωμα. Το χρησιμοποιούμε επίσης και στη σειρά Atoprel για το ευαίσθητο δέρμα.

Ακολουθούν πέντε εκπληκτικά χαρακτηριστικά του χαμομηλιού:

  1. Το χαμομήλι είναι ένα από τα λίγα βότανα με αποδεδειγμένα αποτελέσματα σε κλινικές μελέτες σχετικά με τη φροντίδα του δέρματος.
  • Η α-βισαβολόλη αποτελεί χημική ένωση που εντοπίζεται στο χαμομήλι. Προωθεί την ανάπλαση των ιστών και είναι συνεπώς ιδανικό για την επούλωση του κατεστραμμένου ή πονεμένου δέρματος.
  • Τα ενεργά συστατικά του χαμομηλιού δεν επιτρέπουν στα φλεγμονώδη χημικά του σώματος να εκφραστούν, μειώνοντας τη δερματική φλεγμονή.

 

  1. Η ίδια μελέτη ανέδειξε πως το χαμομήλι είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση του εκζέματος. Παρουσιάζει 60% αντίστοιχα αποτελέσματα με τις κρέμες υδροκορτιζόνης αν και αποτελεί απόλυτα φυσικό συστατικό.

 

  1. Το χαμομήλι έχει πολύ καλές αντιερεθιστικές και αντιφλογιστικές ιδιότητες και γι’ αυτό αποτελεί την τέλεια προσθήκη στο βρεφικό μας σαμπουάν Baby Shampoo.

 

  1. Το χαμομήλι είναι επίσης φυσικό αντισηπτικό και προστατεύει το δέρμα από μολύνσεις. Καθίσταται, έτσι, ιδανικό για τον κατεστραμμένο προστατευτικό φραγμό όσων υποφέρουν από ατοπία ή χρόνια ξηρότητα.

 

  1. Το χαμομήλι, πέρα από τα πλούσια οφέλη για την υγεία μας που προσφέρει, γίνεται και εύγεστο τσάι! Η κατανάλωσή του καταπολεμά τις κράμπες του στομάχου, τις αυπνίες και τους πονοκεφάλους προσφέροντας ανακούφιση από μέσα προς τα έξω.

 

Δοκιμάστε την κρέμα περιποίησης Baby Cream και κάντε χρήση της δύναμης του χαμομηλιού ενάντια στους ερεθισμούς από την πάνα!