Το μπανάκι του μωρού είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τη μητέρα και το μωρό να έρθουν κοντά. Είναι η ευκαιρία να κατευνάσουμε το κουρασμένο ή ανήσυχο μωρό και να το χαλαρώσουμε πριν τον βραδινό ύπνο. Το μωρό αγαπά να βυθίζεται στο ζεστό νερό και ηρεμεί γιατί του θυμίζει τις μέρες που βρισκόταν στη μήτρα.

Το μπάνιο είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για να διασκεδάσει και να μάθει  μέσα σε ένα συναρπαστικό περιβάλλον που διεγείρει όλες τις αισθήσεις.

 

Τραγούδι

Όταν τραγουδάτε στο μωρό σας όσο είναι στο μπανάκι του (ή γενικότερα), αυτό εξοικειώνεται με τη φωνή σας και αναπτύσσει τις προφορικές και γλωσσικές του ικανότητες. Ακόμα και αν δεν είστε καλλίφωνη, το μωρό σας θα λατρέψει να ακούει τη φωνή σας. Χειροκροτήστε ή χτυπήστε απαλά το γόνατο του μωρού σας για να του μάθετε τον ρυθμό.

 

Ομιλία

Αν ονομάζετε κάθε μέρος του σώματός του όσο το πλένετε, θα το βοηθήσετε να αναπτύξει το λεξιλόγιό του. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να διασκεδάζετε και τα μεγαλύτερα μωρά ή τα νήπια και να καλλιεργήσετε τη φαντασία τους λέγοντάς τους ιστοριούλες όσο κάνουν μπάνιο.

 

Μπουρμπουλήθρες

Τα μωρά λατρεύουν τις μπουρμπουλήθρες! Ενθουσιάζονται όταν τις βλέπουν να επιπλέουν στο νερό και να σκάνε.

Δοκιμάστε το βρεφικό μας αφρόλουτρο Baby Bath που δημιουργεί υπέροχες μπουρμπουλήθρες χωρίς να ερεθίζει το ευαίσθητο δέρμα του μωρού ή να τσούζει τα μάτια του.

 

Παιχνίδια

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε διαθέσιμα παιχνίδια για τη διασκέδαση του μωρού σας στο μπανάκι του και μάλιστα πολλά από αυτά βοηθούν στην ανάπτυξη και της δικής σας εξοικείωσης μαζί του. Τα μικρά δοχεία και τα ποτηράκια θα του μάθουν να γεμίζει και να χύνει ενώ τα λαστιχένια παπάκια και τα καραβάκια θα του δείξουν πώς επιπλέουν τα πράγματα.

Αν το μωρό ή το νήπιό σας δυσανασχετεί στο μπάνιο, παρουσιάστε του τα παιχνίδια πριν μπει για μπάνιο. Θα του αποσπάσουν την προσοχή πριν μπει στο μπάνιο και θα το βοηθήσουν να προσαρμοστεί στο νερό.

 

Δημιουργικό παιχνίδι

Αφήστε το μωρό σας να βγάλει τον Πικάσο που κρύβει μέσα του δίνοντάς του μπογιές που θα το βοηθήσουν να αναπτύξει τις κινητικές του ικανότητες. Καλά νέα για τους γονείς! Το παιχνίδι στο μπάνιο σημαίνει λιγότερος καλλιτεχνικό χάος εκτός μπάνιου!

 

Πλυθείτε μαζί του

Όταν το μωρό σας είναι σε θέση να σηκωθεί καθιστό χωρίς τη βοήθειά σας, τότε είναι έτοιμο να μετακινηθεί από το βρεφικό του μπανάκι στην κανονική μπανιέρα. Ο παραπάνω χώρος μπορεί να κάνει κάποια μωρά ανήσυχα. Το μπάνιο με το μωρό σας αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο να το ηρεμήσετε όσο προσαρμόζεται στη νέα μπανιέρα καθώς τα μωρά ησυχάζουν και ηρεμούν από την επαφή με το δέρμα των γονιών τους. Το μπάνιο μαζί του αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο για να δεθείτε ακόμα περισσότερο μαζί του.

 

Μετά το μπάνιο

Βάλτε βρεφική λοσιόν ή λάδι στο μωρό σας μετά το μπάνιο του για να ενυδατώσετε εκ νέου το δερματάκι του και να κλειδώσετε την υγρασία. Έτσι, το δέρμα του μωρού σας θα μείνει υγιές και θα μειωθεί ο ερεθισμός ώστε η διασκέδαση να κρατήσει και μετά το μπάνιο του.

 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη σειρά των προϊόντων βρεφικής περιποιήσης εδώ.