Πριν χτυπήσει το κουδούνι, χτυπάμε… αβγά, γάλα και ό,τι άλλο λέει η συνταγή, για να φτιάξουμε το πιο θρεπτικό, υγιεινό αλλά και πεντανόστιμο πρωινό για τα μικρά παιδιά, πριν φύγουν για τον παιδικό σταθμό. Γλυκές και αλμυρές, με χρώματα και αρώματα, με έμπνευση και φαντασία! Αυτές είναι οι ιδέες που διαλέξαμε και σας προτείνουμε, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να φτιάξετε ένα μενού που γεμίζει και το μάτι και το στομάχι.

 

Κέικ με σπανάκι και τυρί στο πι και φι 

Υλικά:

  • 350 γ. σπανάκι
  • 3/4 (τρία τέταρτα) της κούπας ηλιέλαιο
  • 3-4 αβγά
  • 250 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400 γ. φέτα χοντροκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Άνηθος
  • Μαϊντανός

 

Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, τα αβγά και το γιαούρτι και τα χτυπάμε με το μίξερ.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
  • Αφού δέσει το μείγμα, προσθέτουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τη φέτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ που πρώτα έχουμε λαδώσει με ηλιέλαιο και αλευρώσει ελαφρώς.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180ο C.

 

 

Ομελέτα τυλιχτή και πολύ λαχταριστή

Υλικά:

  • 2 τορτίγιες (ή αραβικές πίτες)
  • 2 αβγά
  • Ντοματίνια
  • Τυρί τσένταρ
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες ή τις αραβικές πίτες στον φούρνο.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αβγά με το αλατοπίπερο.
  • Ψήνουμε την ομελέτα στο τηγάνι.
  • Βάζουμε την ομελέτα μέσα στην τορτίγια ή την αραβική πίτα, προσθέτουμε την ντομάτα, το τυρί και τον μαϊντανό και διπλώνουμε.

 

Αθώα pancakes

Υλικά:

Για δύο μεγάλα pancakes θα χρειαστούμε:

  • 1/2 φλυτζάνι βρώμη θρυμματισμένη
  • 1/2 κ.γ baking power
  • 1/4 κ.γ. γλυκού αλάτι
  • 2 ασπράδια αβγών ή ένα ολόκληρο
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το γάλα και το baking power.
  • Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τη βρώμη με το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών.
  • Αλείφουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και το προθερμαίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το μισό μείγμα για να φτιάξουμε ένα μεγάλο pancake. Μόλις ροδίσει, το γυρίζουμε και το ψήνουμε από την άλλη πλευρά.
  • Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή φέτες μήλου και κανέλα ή φέτες μπανάνας ή μαρμελάδα της επιλογής μας.

 

Porridge με μπανάνα α λα English mama

Υλικά:

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 3 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη ή 1 κ.γ. μέλι
  • Κανέλα

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε το γάλα με τη βρώμη σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
  • Προσθέτουμε τις μπανάνες και τη ζάχαρη ή το μέλι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

 

Και κάπως έτσι, όταν χτυπήσει το κουδούνι, η ενέργεια και η ανεβασμένη διάθεση θα χτυπήσουν… κόκκινο! Καλή όρεξη και καλή σχολική σεζόν!