Αν το «ώρα για ύπνο!» «όχι ακόμα, μαμά!»  είναι ήδη μία δυσκολία της καθημερινότητας, φανταζόμαστε πόσο ζόρικο είναι το «δεν πλένω τα δόντια μου, σου λέω!» όταν μάλιστα το ζείτε δύο φορές μέσα στη μέρα.  Η FREZYDERM σας καταλαβαίνει και έχει λύση για τα πάντα: και για τη φροντίδα των δοντιών των παιδιών σας με την εξειδικευμένη σειρά παιδικής στοματικής υγιεινής και για τη φροντίδα της… ψυχραιμίας σας με καθημερινά κόλπα που θα μετατρέψουν το βούρτσισμα από ενοχλητική συνήθεια σε ξέγνοιαστο παιχνίδι.

 

Δεν θέλω τη ροζ, θέλω τη λαχανί!

Όσο πιο πολύ εμπλέξετε το παιδί στη διαδικασία του βουρτσίσματος των δοντιών, τόσο πιο εύκολα θα «ξεμπλέξετε» από κλάμα και γκρίνια. Γι’ αυτό, ξεκινήστε δίνοντάς του την ελευθερία επιλογής της οδοντόβουρτσάς του.  Πάρ΄τε το μαζί σας στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο, αφήστε το να χαζέψει όλα τα χρώματα και τα σχέδια και αν δεν βρει τίποτα που να το ικανοποιεί, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να «ντύσετε» την οδοντόβουρτσα με τέλεια αυτοκόλλητα.

 

 

Πω-πω μια φρουτένια γεύση

Μπορεί για τους ενήλικες η δροσερή γεύση να είναι σταθερή αξία στην οδοντόπαστα αλλά ένα παιδί ζητάει κάτι πιο έντονο γευστικά και έχει πιο πολλές πιθανότητες να πλύνει αδιαμαρτύρητα τα δόντια του αν μυρίζει η οδοντόκρεμα όπως του αρέσει. Γι’ αυτό και η FREZYDERM δημιούργησε τη SensiTeeth Kids Τoothpaste με καταπληκτική γεύση  βατόμουρο για τα μικρότερα παιδιά και τη SensiTeeth Kids Toothpaste με μοναδική γεύση φράουλας για τα μεγαλύτερα, ώστε κανένα να μη μείνει παραπονεμένο.

 

Κάν’ το όπως η μαμά

Οι ειδικοί λένε πως τα παιδιά αγαπούν να μιμούνται τις συμπεριφορές των μεγάλων, ειδικά των γονιών τους. Αν λοιπόν δώσετε το καλό παράδειγμα στο βούρτσισμα των δοντιών, το πιθανότερο είναι ότι θα κάνουν το ίδιο. Όμως ακολουθήστε όλα τα βήματα αργά, σταθερά και με υπερβολή στις κινήσεις για να μπορεί να τις αντιγράψει εύκολα το παιδί κι όταν τελειώσετε, χαρίστε στον καθρέφτη το πιο αστραφτερό σας χαμόγελο δείχνοντάς υπερηφάνεια για τη στοματική σας φροντίδα. Έτσι, το παιδί θα αντιληφθεί και τη σημασία της ηθικής ικανοποίησης που παίρνουμε όταν περιποιούμαστε τον εαυτό μας σωστά.

 

Οδοντογιατρός junior

Βάλ’ τε στη καρέκλα του οδοντογιατρού τον Τέντι  ή τη Μικρή Πριγκίπισσα και αφήστε το παιδί σας να πλύνει τα δόντια του λούτρινου αρκούδου ή της πανέμορφης κούκλας, όσο εσείς πλένετε τα δικά του. Όσο ξεδιπλώνει τον οδοντίατρο που κρύβει μέσα του,  είναι σημαντικό να το ενθαρρύνετε με  «μπράβο» όταν τα καταφέρνει. Αν πάλι οι κινήσεις του δεν είναι σωστές, πείτε του απλώς «κοίτα πώς το κάνω εγώ»  για να μη φανεί ότι προσπαθείτε να το διορθώσετε και χάσει το ενδιαφέρον ή την αυτοπεποίθησή του.

 

Λά, λά, λά…μπουν τα δοντάκια!

Βούρτσισμα μετά μουσικής για 2 λεπτά! Αυτή είναι η ιδέα. Βάλτε να παίζει ένα χαρούμενο τραγούδι με διάρκεια 2’ (ο χρόνος που χρειάζεται για ένα γρήγορο πλύσιμο δοντιών) και ζητήστε από το παιδί να τελειώσει το βούρτσισμα ακριβώς όταν τελειώσει το τραγούδι.

 

Άμα πλύνεις τα δοντάκια σου, σε περιμένει έκπληξη!

Ακόμα κι όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, η επιβράβευση είναι η εγγυημένη συνταγή της επιτυχίας. Αρκεί να μη συνοδεύεται πάντα από υλικά αγαθά μεγάλης αξίας που μπορεί να «κακομάθουν» το παιδί. Ένα δώρο-ανταμοιβής για το βούρτσισμα χωρίς γκρίνια, θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα ένα αυτοκόλλητο. Ή η χαρά του να επιλέξει το παιδί ποιο παραμυθάκι θέλει να του διαβάσετε το βράδυ.

 

Το πιο σημαντικό παιχνίδι απ’ όλα όμως, ξέρετε ποιο είναι; Το να μην πιστέψετε πως το παιχνίδι είναι χαμένο. Λίγη φαντασία, έμπνευση και δημιουργικότητα χρειάζεται και μόλις η συνήθεια μπει στην καθημερινότητα, η οδοντόβουρτσα δεν θα βγαίνει απ’ το στόμα!