«Βαριέμαι!» Να μια φράση που οι γονείς ακούν συχνά στις διακοπές. Όταν αυτές έρχονται, σας παρουσιάζεται η ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά. Ωστόσο, μπορεί να εμφανιστούν μικροπροβλήματα.

Δεν χρειάζεται να τα πηγαίνετε βόλτα στην ίδια παιδική χαρά κάθε μέρα, να ξοδεύετε πολλά χρήματα ή να τα αφήνετε να βλέπουν τηλεόραση πλήττοντας για ώρες.

 

Ακολουθούν κάποιοι οικονομικοί τρόποι για να ψυχαγωγείτε τα παιδιά στις διακοπές:

 

Μαγειρέψτε

Αναζητήστε συνταγές παρέα με τα παιδιά σας σε ιστοσελίδες και βιβλία μαγειρικής και αποφασίστε τι θέλετε να φτιάξετε. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να φτιάξουν τη λίστα με τα ψώνια και να σκεφτούν τι υλικά χρειάζονται για το φαγητό που θα μαγειρέψετε.

Ψωνίστε, φτιάξτε τη συνταγή και απολαύστε την. Ακούγεται αρκετό απλό αλλά στα παιδιά αρέσει να τα συμπεριλαμβάνετε ειδικά σε δραστηριότητες που είναι δημιουργικές.

 

Βγείτε στον κήπο

Αν διαθέτετε κήπο μπορείτε να αφιερώσετε ένα μικρό κομμάτι του στα παιδιά σας προκειμένου να φυτέψουν εκεί ό,τι τους αρέσει.

Αν, από την άλλη, δεν έχετε κήπο μπορείτε να φυτέψετε μέσα σε καθαρά κεσεδάκια γιαουρτιού ή σε μικρά βαζάκια. Λίγο βαμβάκι και λίγα όσπρια είναι αρκετά.

 

Ώρα για θέατρο

Αφήστε τη φαντασία τους να καλπάσει ενθαρρύνοντάς τα να σας παίξουν ένα έργο.

Χρησιμοποιήστε παλιά ρούχα, τσάντες, καπέλα και παπούτσια και αφήστε τη φαντασία τους ελεύθερη. Μπορείτε ακόμη να τους γράψετε ένα μικρό σενάριο.

Ζητήστε τους να υποδυθούν πριν ή μετά το φαγητό ώστε να είναι μαζεμένη όλη η οικογένεια για να θαυμάσει την παράσταση.

 

Χτίστε ένα φράγμα

Καιρού επιτρέποντος μπορείτε να το κάνετε και στον κήπο σας. Χρειάζεστε μόνο λίγες κούτες ή μαξιλάρια καναπέ, λίγες κουβέρτες και σεντόνια και λίγη φαντασία. Τα μανταλάκια θα το βοηθήσουν να μείνει στη θέση του.

Αυτές οι ιδέες δείχνουν πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερα χρήματα για να κρατήσετε το ενδιαφέρον των παιδιών. Εξάλλου, η υπεροχή είναι στην απλότητα