Ο καιρός είναι συχνά κρύος και μουντός. Το καλοκαίρι αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Όπως παραδέχονται πολλοί γονείς, αποτελεί μεγάλη πρόκληση να έχει κανείς μικρά παιδιά και να καταφέρνει να τα κρατάει απασχολημένα. Και όταν βρέχει και σκοτεινιάζει νωρίτερα, τα πράγματα είναι πραγματικά σκούρα!

Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσφέρετε χαρά και ψυχαγωγία στα παιδιά ανεξαρτήτως του καιρού.

 

Πηγαίνετε για έναν περίπατο στη στολισμένη γειτονιά

Βγείτε μια βόλτα με τα παιδιά στη γειτονιά προκειμένου να χαζέψετε τα στολισμένα μπαλκόνια. Ζητήστε από τα παιδιά να σας δείξουν ποιο τους άρεσε περισσότερο και όταν επιστρέψετε σπίτι πείτε τους να το ζωγραφίσουν.

 

Φτιάξτε μαζί τους ένα κάστρο

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να φτιάξουν ένα κάστρο από μαξιλάρια και κουβέρτες. Χρησιμοποιήστε καρέκλες για να το στηρίξετε. Βεβαιωθείτε πως είναι ασφαλές και βοηθήστε τα σε ό,τι χρειαστούν. Προσθέστε τα φωτάκια που περίσσεψαν από το δέντρο και κάντε το πραγματικά παραμυθένιο.

 

Πικνικ στο σαλόνι

Απλώστε μια κουβέρτα στο πάτωμα και σκηνοθετήστε ένα πικνικ. Μπορείτε να τοποθετήσετε γλάστρες στο χώρο προκειμένου να θυμίζει περισσότερο εξοχή. Ζητήστε από τα παιδιά να φτιάξουν μικρά σάντουιτς και να στρώσουν το τραπέζι.

 

Ένα μαγαζί στο σαλόνι!

Χρησιμοποιήστε ένα τραπέζι για ταμείο. Ζητήστε από τα παιδιά να σκεφτούν το όνομα του μαγαζιού και να ετοιμάσουν την επιγραφή του. Χρησιμοποιήστε ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και μπογιές για παιδιά για περισσότερη δημιουργικότητα. Τα παιδιά τοποθετούν το εμπόρευμα που θέλουν να πουλήσουν στο τραπέζι. Μπορούν να παίζουν εναλλάξ τους ρόλους του πελάτη και του καταστηματάρχη. Για ακόμα μεγαλύτερη αληθοφάνεια, ο έμπορος μπορεί να φοράει μια παλιά ποδιά κουζίνας!

Χρησιμοποιήστε άδειες συσκευασίες φαγητού, παιχνίδια, βιβλία ή ρούχα με βάση το τι ακριβώς πουλάει το κατάστημα. Αν δεν έχουν ψεύτικο ταμείο, μπορούν να φτιάξουν ένα χρησιμοποιώντας κάποιο κουτί. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψεύτικα ή αληθινά χρήματα (αλλά προσπαθεί να μην βάλουν κέρματα στο στόμα τους). Η χρήση χρημάτων θα τα βοηθήσει και με τις αριθμητικές τους γνώσεις.

 

Μαγειρέψτε!

Στα παιδιά αρέσει να ανακατεύονται στην κουζίνα και να τα κάνουν όλα άνω κάτω. Φτιάξτε μαζί σπιτική πίτσα, γλυκά και μπισκότα. Αναθέστε τους τα καθήκοντα της ανάμειξης και της γαρνιτούρας. Φυσικά, θα πρέπει να είναι πάντοτε υπό την επίβλεψή σας και να μένουν μακριά από καυτές επιφάνειες και αιχμηρά αντικείμενα. Αλλά πάνω απ’ όλα βεβαιωθείτε πως περνάνε καλά!