Το βούρτσισμα των δοντιών – μια απαραίτητη διαδικασία για όλους- οφείλει να ανήκει στην καθημερινή μας ρουτίνα, ειδικά των μικρών παιδιών. Σήμερα θα σου εκμυστηρευτούμε κολπάκια και συμβουλές που θα κάνουν τον «μπελά»… παιχνίδι!

 

Βούρτσισμα δοντιών… εύκολα, σωστά, διασκεδαστικά!

Μπρίο, κέφι, ενθουσιασμός! Κάθε φορά που πάτε παρέα να πλύνετε δοντάκια, κάνε το με χαρά, πολλή χαρά. Σαν ένα είδος παιχνιδιού! Το παιδί θα σε αντιγράψει και θα ενθουσιαστεί το ίδιο!

 

Μάθε του τι σημαίνει να είσαι ήρωας

Ακόμα κι αν το παιδί βρίσκεται σε πολύ μικρή ηλικία και δεν ξέρει καλά-καλά να μασάει, ζήτα να σου βουρτσίσει τα δόντια. Ύστερα, βούρτσισε εσύ τα δικά του.  Έτσι, θα νιώσει ότι έκανε κάτι σημαντικό, όπως θα έκανε ο αγαπημένος του ήρωας, ενώ θα μάθει τη σημασία του να έχει ο καθένας τη δική του οδοντόβουρτσα!

 

Σκάρωσε ένα μικρό παραμύθι

Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν ρόλους και να υποδύονται χαρακτήρες. Πες του μια ιστορία για τον αρχηγό των ποντικών, που του αρέσει να τρυπώνει σε δοντάκια που έχουν ζάχαρη και κομματάκια από τροφές. Πες του πως σε αυτό το παραμύθι η καλή νεράιδα δεν έχει ραβδί, αλλά σούπερ οδοντόβουρτσες και πως με αυτές, καταπολεμάει τα ποντικάκια για να έχουν τα παιδιά όμορφα και γερά δοντάκια χωρίς… ροκανίσματα! Πάντα με τη βοήθεια της φιλενάδας της… της οδοντόκρεμας!

 

Βάλε τη φαντασία του να δουλέψει

Αν το κουτάλι με το φαγητό μοιάζει με αεροπλανάκι, τότε οι κινήσεις της βούρτσας μοιάζουν με ρόδα που γυρίζει. Μάθε του να κάνει με την οδοντόβουρτσα κυκλικές κινήσεις και όχι οριζόντιες. Μπορεί λοιπόν, να φανταστεί, ότι κινεί νοερά με το δάχτυλό του τη ρόδα του λούνα παρκ. Α, και μην ξεχάσεις τα ούλα! Πες του πως είναι τα βράχια σε μια έρημο που θέλει.. ξεσκόνισμα! Βούρτσισμα, δηλαδή!

 

Αντίστροφη μέτρηση

Mάθε του να μετρά αργά μέχρι το 20 σε κάθε πλευρά δοντιών! Μέσα, έξω, πάνω, κάτω! Ποιος θα τελειώσει πρώτος; Και αν του φαίνεται εύκολο, δοκιμάστε να μετρήσετε αντίστροφα!

 

Και το βούρτσισμα, θέλει ωραία γεύση!

Άσε το παιδί να διαλέξει την οδοντόκρεμα που του αρέσει. Οι οδοντόκρεμες για ενήλικες είναι ενοχλητικές και όχι πάντα κατάλληλες για παιδιά. Με τις φρουτένιες παιδικές οδοντόκρεμες της Frezyderm, το μικρό σου θα διαλέξει τη νέα του αγαπημένη για να βγει ήρωας στη μάχη με την τερηδόνα!

Βρείτε παρέα αυτή που θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες του.

Ιδανική για την πρώτη οδοντοφυΐα και με καταπληκτική γεύση βατόμουρου η Sensiteeth First Toothpaste είναι κατάλληλη για βρέφη από 6 μηνών έως παιδιά 3 ετών!

Με υπέροχη γεύση βατόμουρου και δράση κατά της τερηδόνας η Sensiteeth Kids Toothpaste 500ppm είναι η κλασική μας οδοντόκρεμα για παιδιά άνω των 3 ετών!

Με φρουτένια γεύση φράουλας η  Sensiteeth Kids Toothpaste 1.000ppm δρα κατά της τερηδόνας, με ενισχυμένη σύνθεση Φθορίου και Ασβεστίου ενώ η  Sensiteeth Kids Toothpaste 1.450ppm, είναι η ειδική για φυσική επισμάλτωση.

Μετά το βούρτσισμα, μην αμελείς και το στοματικό διάλυμα! Αν το παιδάκι είναι άνω των 6 ετών μπορεί να δοκιμάσει το  Sensiteeth Kids Mouthwash.

 

Τραγούδι

Δύο λεπτάκια χρειάζονται και τα δόντια θα αστράφτουν! Βρες, ένα τραγούδι, που του αρέσει και διαρκεί δύο λεπτά και ακούστε το, όσο βουρτσίζετε τα δόντια!

 

Μπράβο!

Η λέξη Μπράβο κρύβει μεγάλη δύναμη. Επιβράβευσέ το, ειδικά αν το κάνει με σωστές κυκλικές κινήσεις και για 2 ολόκληρα λεπτά.

 

Αυτό ήταν! Τώρα ξέρεις!