Τα παιδιά συχνά αντιπαθούν το λούσιμο γιατί το νερό και το σαμπουάν μπαίνουν στα μάτια τους. Τα μαλλιά τους είναι επίσης πιο λεπτά από τα μαλλιά των ενηλίκων και περισσότερο επιρρεπή στο σπάσιμο και το μπέρδεμα, συνεπώς το βούρτσισμα και το χτένισμα των μαλλιών μπορεί να αποτελέσουν δυσάρεστες εμπειρίες για εσάς και το μικρό σας.

Ωστόσο, η φροντίδα των μαλλιών του δεν χρειάζεται να γίνει τραυματική εμπειρία. Να πώς θα φροντίσετε τα μαλλιά του χωρίς δάκρυα.

Λούστε

Αν το παιδί σας είναι νήπιο, λούζετε τα μαλλιά του τρεις φορές την εβδομάδα ή όσο χρειαστεί. Όταν ξεκινήσει να πηγαίνει σχολείο, μπορεί να χρειαστεί να το λούζετε πιο συχνά, κυρίως μετά την κολύμβηση.

Αν τα μαλλιά του έχουν συχνά κόμπους, βουρτσίστε ή χτενίστε τα πριν το λούσιμο για να αποφύγετε να μπλέξουν περισσότερο όταν θα βραχούν.

Επιλέξτε ένα ήπιο σαμπουάν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα μαλλιά και το δέρμα των παιδιών. Βρέχετε καλά τα μαλλιά του και κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με λίγο σαμπουάν πριν να ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Αν ανησυχείτε μήπως μπει σαμπουάν στα μάτια του ή αν δυσκολεύεται να τα κρατήσει κλειστά, πείτε του να τα καλύψει με ένα καθαρό ύφασμα ή αναζητήστε ένα σαμπουάν που δεν ερεθίζει τα μάτια όπως το σαμπουάν μας Sensitive Kids Shampoo.

Ξεμπλέξτε

Πριν να χτενίσετε, αφαιρέστε απαλά την παραπανίσια υγρασία από τα μαλλιά του παιδιού χρησιμοποιώντας μια πετσέτα. Χτενίστε τα μαλλιά του όσο είναι ακόμα υγρά με μια χτένα με αραιά δόντια ή με βούρτσα ξεμπλέγματος. Μια καλή ιδέα για να του αποσπάσετε την προσοχή όσο χτενίζετε τα μαλλιά του είναι να βλέπει μια ταινία ή να διαβάζει το βιβλίο του.

Ξεκινήστε χτενίζοντας τις άκρες των μαλλιών του και προχωρήστε προς το τριχωτό της κεφαλής. Χτενίστε πρώτα την περιοχή γύρω από το σβέρκο καθώς σε αυτό το σημείο τα μαλλιά τείνουν να μπλέκουν περισσότερο.

Πριν να χτενίσετε τα μαλλιά του μικρού σας, χρησιμοποιείστε μια μαλακτική κρέμα ή σπρέι. Το σπρέι μας Sensitive Kids Magic Spray  είναι ειδικά σχεδιασμένο για να διευκολύνει το χτένισμα.

Στεγνώστε

Τα παιδικά μαλλιά θα πρέπει ιδανικά να στεγνώνουν φυσικά, καθώς η ζέστη από το πιστολάκι μπορεί να βλάψει την τρίχα και το τριχωτό της κεφαλής. Αν τα στεγνώνετε έτσι, ρυθμίστε τον ζεστό αέρα στη χαμηλή ένταση και κρατήστε το πιστολάκι 15 εκατοστά από το κεφάλι του παιδιού.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη σειρά των προϊόντων Sensitive Kids για τα μαλλιά και το δέρμα εδώ.