Για πολλές γυναίκες, οι ραγάδες αποτελούν αναπόφευκτη συνέπεια της εγκυμοσύνης. Πέρα από τις λίγες τυχερές που δεν εμφανίζουν, οι περισσότερες από εμάς αποκτούμε ραγάδες κατά την εγκυμοσύνη καθώς το δέρμα διαστέλλεται πολύ γρήγορα προκειμένου το σώμα να φιλοξενήσει το μωράκι μας.

Παρόλο που δεν υπάρχει μαγική συνταγή για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης, υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν για να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνισή τους.

 

  1. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα για την καταπολέμηση των ραγάδων

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να αποτρέψετε τις ραγάδες της εγκυμοσύνης είναι να προετοιμάσετε καλά το δέρμα σας από πριν. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι η εφαρμογή μιας τοπικής κρέμας πριν την εμφάνιση των ραγάδων.

Η κρέμα Prevenstria Cream της FREZYDERM βοηθά την ενδυνάμωση και αναδόμηση του δέρματος. Προστατεύει την ελαστίνη για τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένο για να διασταλεί κατά την εγκυμοσύνη.

 

  1. Ενυδατωθείτε

Φροντίστε να είστε πάντα ενυδατωμένη για το καλό του δέρματός σας. Η κατανάλωση πολύ νερού μπορεί να μην ακούγεται ευχάριστη αν κι εσείς, όπως πολλές άλλες γυναίκες, παρουσιάζετε συχνοουρία κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Η ενυδάτωση είναι πραγματικά σημαντική, ακόμα και αν σημαίνει συνεχείς επισκέψεις στο μπάνιο!

 

  1. Σιγουρευτείτε πως έχετε υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου

Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για την παραγωγή κολλαγόνου, της πρωτεΐνης δηλαδή που βοηθά στη διατήρηση του σφιχτού και ανθεκτικού δέρματος, δίνοντάς του δομή και σχήμα. Αν έχετε χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου, ενδέχεται να μην παράγετε αρκετό κολλαγόνο με συνέπεια το δέρμα σας να είναι πιο επιρρεπές στη χαλάρωση και την εμφάνιση ραγάδων.

 

  1. Προσοχή στην πρόσληψη υπερβολικού βάρους

Οι περισσότερες γυναίκες βάζουν περίπου 11 κιλά στην εγκυμοσύνη. Κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό καθώς προκαλούνται πολλές αλλαγές στις ορμόνες αλλά και στον τρόπο ζωής που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και περιορίζουν τον βαθμό στον οποίο μπορείτε να ασκηθείτε. Όσο μεγαλύτερη είναι η πρόσληψη βάρους, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες εμφάνισης ραγάδων. Είναι πραγματικά σημαντικό να μην κάνετε δίαιτα κατά την εγκυμοσύνη αλλά να φροντίζετε να κάνετε υγιεινή διατροφή.

Αυτές οι τέσσερις συμβουλές θα σας δώσουν τον προβάδισμα απέναντι στις ραγάδες της εγκυμοσύνης. Για περισσότερα προϊόντα που θα κάνουν την εγκυμοσύνη σας πιο άνετη, θα βρείτε τη σειρά προϊόντων εγκυμοσύνης της FREZYDERM εδώ.