Οι ραγάδες είναι μικρές ρίγες ή γραμμές στο δέρμα που εμφανίζονται όταν το δέρμα τεντώνει πέρα της φυσιολογικής ελαστικότητάς του – συνήθως κατά την εγκυμοσύνη, την απότομη ανάπτυξη και αύξηση βάρους.

Τείνουν να πρωτοεμφανίζονται στο γυναικείο δέρμα κατά την εφηβεία και την εγκυμοσύνη. Αυτό οφείλεται στο ότι οι ορμονικές αλλαγές ενδέχεται να προκαλέσουν τη μείωση του φυσικού μας αποθέματος σε κολλαγόνο και ελαστίνη, αφήνοντας το δέρμα ευάλωτο στο σχηματισμό ραγάδων.

Οι ραγάδες συνήθως εμφανίζονται στους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς και την κοιλιακή χώρα. Είναι συνήθως κόκκινες ή μωβ αλλά με τον καιρό θα πάρουν υπόλευκη όψη. Τείνουν να συγκεντρώνονται σε ένα σημείο και να θυμίζουν ουλές.

Εμποδίζοντας τον σχηματισμό ραγάδων

Παρόλο που είναι απίθανο να εμποδίσουμε εντελώς την εμφάνιση ραγάδων κατά την εγκυμοσύνη, η διατήρηση του υγιούς και ενυδατωμένου δέρματος μπορεί να τις κρατήσει υπό έλεγχο.

Κρατήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο βάζοντας τακτικά ένα ενυδατικό προϊόν, την κρέμα μας Prevenstria Cream  που ενυδατώνει το δέρμα, αυξάνει την ελαστικότητα και την αντοχή του και μπορεί να το προστατεύσει από τις ραγάδες από τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης.

Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βοηθώντας, έτσι, τη θρέψη του.

Μειώνοντας τις ραγάδες

Ακόμα και αν είναι δύσκολο να απαλλαχτείτε εντελώς από τις ραγάδες σας, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φαίνονται λιγότερο ή να εξαφανιστούν.

Διατηρείστε το δέρμα σας ενυδατωμένο χρησιμοποιώντας μια ειδικά σχεδιασμένη κρέμα που στοχεύει τις ραγάδες. Η κρέμα μας Reconstria Cream αποκαθιστά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, επαναφέροντας την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνοντας των όψη των ραγάδων.

Αν έχετε βαθιές ραγάδες, μπορεί να σκεφτείτε το ενδεχόμενο της θεραπείας με λέιζερ. Η ήπια θεραπεία των ραγάδων με λέιζερ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου και να μειώσει την ερυθρότητα. Ενδέχεται να χρειαστούν αρκετές συνεδρίες μέχρι να δείτε αποτελέσματα.

Αν εκδηλώσετε βαθιές ραγάδες σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σας, θα προτείναμε τη συμβουλή του παθολόγου ή του δερματολόγου σας.

Στη FREZYDERM έχουμε δημιουργήσει μια σειρά προϊόντων για τη μείωση των ραγάδων. Δείτε ολόκληρη τη σειρά εδώ.