ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΙΡΕΣ!

Κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς μπορεί παρατηρήσετε το παιδί σας να ξύνει το κεφάλι του. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, έχοντας όμως σαν βασικό λόγο, την εμφάνιση των ψειρών που επιστρέφουν και αυτές στις σχολικές αίθουσες μαζί με τα παιδιά.

Ενώ η ανακάλυψη της ψείρας στα μαλλιά του παιδιού σας μπορεί να είναι μια δυσάρεστη εμπειρία, παράλληλα όμως είναι τόσο αναπόφευκτο όσο είναι ενοχλητικό. Έχουμε ετοιμάσει έναν γρήγορο οδηγό που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτό το «κοινό πρόβλημα» και να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από αυτούς τους ανεπιθύμητους ετήσιους επισκέπτες.

 

Μπείτε στη ρίζα του προβλήματος

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας είναι άνετο και χαλαρό. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα θέλετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας να χοροπηδάει ή να τρέχει από το ένα σημείο στο άλλο (ίσως η αγαπημένη τους εκπομπή στην τηλεόραση να είναι μία τέλεια λύση για να τους αποσπάσετε την προσοχή). Κρατήστε μια πετσέτα πάνω από το πρόσωπο του παιδιού σας για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν δεν θα πέσει στα μάτια του. Στη συνέχεια, ψεκάστε προσεκτικά την ειδική φθειροαπωθητική λοσιόν της Frezyderm σε όλη την τρίχα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ρίζες.

 

Κάντε ελαφρύ μασάζ με τη λοσιόν και αφήστε τη να δράσει για περίπου 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια, χτενίστε προσεκτικά τα μαλλιά του παιδιού σας με την ειδική χτένα. Ξεκινήστε από τις ρίζες και τραβήξτε προσεκτικά τη χτένα μέχρι την άκρη των μαλλιών, τσεκάροντας τη κάθε φορά για ψείρες. Αφαιρέστε τις ψείρες σκουπίζοντας τη χτένα. Διαχωρίστε τα μαλλιά σε τμήματα, για να διασφαλίσετε ότι δεν θα αφήσετε καμία πλευρά από το κεφάλι και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία, έως ότου κάθε τμήμα έχει χτενιστεί και «καθαριστεί» από τις ψείρες, επιμελώς.

 

Στη συνέχεια, εφαρμόζετε το ειδικό σαμπουάν της Frezyderm, και το αφήνετε να δράσει για 3 λεπτά προτού ξεπλύνετε προσεκτικά. Θα πρέπει να επαναλάβετε τη θεραπεία για 4-5 συνεχείς ημέρες, ενώ ταυτόχρονα ελέγχετε το τριχωτό της κεφαλής του παιδιού σας τακτικά για τις ψείρες και τις κόνιδες. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι δεν πλένετε τα μαλλιά του παιδιού σας για 2 ημέρες μετά τη θεραπεία και πλύνετε όλες τις χρησιμοποιημένες χτένες με ζεστό νερό και σαπούνι.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

tips gia to moro sti thalassa
ΤΙ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ;

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ: Για όλη τη διάρκεια της θεραπείας, θα πρέπει να αλλάζετε τη μαξιλαροθήκη του παιδιού σας κάθε βράδυ.

 

Μην πανικοβάλλεστε !

Το να ανακαλύπτετε ψείρες στα μαλλιά του παιδιού σας ή να λαμβάνετε αυτό το φοβερό τηλεφώνημα από το σχολείο, είναι αναμφισβήτητα μια δυσάρεστη εμπειρία.

Θυμηθείτε να είστε υπομονετικοί με το παιδί σας – η ευερεθιστότητα τους μπορεί να είναι χειρότερη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου λόγω και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Άλλωστε, υπάρχει λύση! Το Lice Free Set από τη Frezyderm,  προσφέρει την ιδανική φυσική θεραπεία για την επίλυση αυτού του προβλήματος – ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και το παιδί σας θα είναι απαλλαγμένο από ψείρες, με ασφάλεια, και εσείς και από αυτό το άγχος!