ΟΔΟΝΤΟΦΥΪΑ: ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥΣ

Η υγεία των δοντιών και των ούλων είναι πολύ σημαντική και απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα ήδη από τη βρεφική και παιδική ηλικία. Για τα παιδιά όμως, η μέριμνα για υγιή ούλα και δόντια από νωρίς έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, ώστε να μπορέσουν τόσο να τραφούν, όσο και να μάθουν να μιλούν σωστά. Ακόμη περισσότερο όμως, επειδή το υγιές παιδικό στόμα αποτελεί τη βάση για ένα υγιές στόμα που θα μας ακολουθεί για όλη μας τη ζωή.

 

Τα πρώτα δόντια του μωρού 

Το πρώτο δοντάκι του μωρού σας θα κάνει την εμφάνισή του από τον 3ο έως και τον 6ο μήνα, ενώ μέχρι και τα 3 του χρόνια, θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ανατολή των δοντιών του. Και, εάν σκέφτεστε πως αυτά δεν είναι παρά τα “πρώτα”, νεογιλά δοντάκια του και πως ίσως θα έπρεπε να περιμένετε μέχρι να βγουν τα μόνιμα δόντια για να ξεκινήσετε τη φροντίδα τους, μπορείτε να είστε σίγουροι πως είναι αυτό ακριβώς το διάστημα κατά το οποίο πρέπει να βάλετε στην καθημερινότητά σας την καθημερινή φροντίδα των δοντιών του.

 

Η σωστή φροντίδα των νεογιλών δοντιών 

Ξεκινήστε τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής του μωρού σας με μια μικρή υγρή γάζα και καθαρίστε τα δόντια και τα ούλα του με ήπιες κυκλικές κινήσεις, μετά από κάθε γεύμα. Πολύ σύντομα, το μωρό σας θα συνηθίσει τη νέα αυτή ρουτίνα και, σταδιακά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γάζα με μια παιδική οδοντόβουρτσα με μικρή κεφαλή και μαλακές στρογγυλεμένες τρίχες.

 

Οδοντόκρεμα για βρέφη 

Από την βρεφική ηλικία των 6 μηνών έως και τα 3 έτη, ηλικία κατά την οποία το μωρό έχει ήδη αρχίσει να εξοικειώνεται με την οδοντόβουρτσα, ξεκινά η αναζήτηση της κατάλληλης οδοντόκρεμας για το μωρό σας. H επιλογή μιας οδοντόκρεμας που δεν περιέχει φθόριο και είναι ασφαλής για κατάποση, είναι η καλύτερη για την πρώτη προστασία των δοντιών από την τερηδόνα, την πλάκα, αλλά και για τη φροντίδα των ούλων.

 

Οδοντόκρεμα για παιδιά 

Μετά το 2ο έτος ηλικίας, ή όταν είστε σίγουροι πως το παιδί σας είναι σε θέση να μην καταπιεί την οδοντόπαστα, μπορείτε να ξεκινήσετε σταδιακά να χρησιμοποιείτε προϊόντα με φθόριο. Ξεκινήστε από παιδικές οδοντόκρεμες με χαμηλή περιεκτικότητα σε φθόριο όπως η Sensiteeth Kids Toothpaste 500ppm και στη συνέχεια προχωρήστε σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. Ο λόγος είναι απλός: Οι οδοντοστοιχίες των παιδιών με τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες του ανεπτυγμένου κόσμου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας, καθιστώντας έτσι απαραίτητη τη χρήση του φθορίου ως το μοναδικό αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης. Επιλέξτε οδοντόπαστες όπως η Sensiteeth Kids Toothpaste 1.000ppm και η Sensiteeth Epismalto Toothmpase 1.450ppm που περιέχουν φθόριο και ασβέστιο, για επιπλέον διατήρηση του σμάλτου των δοντιών, προστασία από μικρόβια και ερεθισμούς του βλεννογόνου.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Τί είναι η Θυλακική Υπερκεράτωση;

 

Στοματικό διάλυμα για παιδιά 

Για τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω, μετά το βούρτσισμα και πριν τον ύπνο, ολοκληρώστε τη φροντίδα των δοντιών τους με ξέπλυμα με στοματικό διάλυμα. Το Sensiteeth Kids Mouthwash δρα ενάντια στην τερηδόνα, καταπολεμά την δημιουργία πλάκας και εξασφαλίζει γερά δοντάκια χωρίς σφραγίσματα, ενώ έχει υπέροχη φρουτένια γεύση.

 

Συμβουλές για την παιδική στοματική υγιεινή 

Το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών και των ούλων είναι το Α και το Ω για την προστασία του σμάλτου και την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων μικροβίων που προκαλούν τερηδόνα και ουλίτιδα. Μπορείτε όμως να εξασφαλίσετε ακόμη μεγαλύτερη προστασία, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο τη στοματική κοιλότητα του μωρού σας και αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες να αποκτήσει και ως ενήλικας ένα γερό, υγιές και λαμπερό χαμόγελο. Επιστρατεύοντας έναν φυσικό τρόπο άμυνας και ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού, ειδικά σχεδιασμένα συμπληρώματα διατροφής εμπλουτισμένα με προβιοτικά στελέχη οξυγαλακτικών βακτηρίων και βιταμίνες, όπως είναι το Prodilac Oral Kids, επαναφέρουν τη φυσιολογική μικροχλωρίδα του στόματος και παρέχουν έξτρα προστασία τόσο στα νεογιλά, όσο και στα μόνιμα δόντια.

 

Η βρεφική – παιδική σειρά Sensiteeth Kids σχεδιάστηκε από τη Frezyderm με στόχο την υψηλή φροντίδα της στοματικής υγιεινής. Φροντίστε για τα υγιή και όμορφα δοντάκια όλης της ζωής του παιδιού σας και κάντε το βούρτσισμα παιχνίδι!