ΠΛΗΓΩΜΕΝΕΣ ΘΗΛΕΣ: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο θηλασμός αποτελεί ξεχωριστή στιγμή καθώς διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο δέσιμο με το μωρό σας μέσω της απελευθέρωσης της οξυτοκίνης – της λεγόμενης «ορμόνη της αγάπης». Αποτελεί, επίσης, τον καλύτερο τρόπο ώστε το νεογέννητό σας να λάβει σωστή διατροφή για να είναι υγιές και ευτυχισμένο.

 

Ενεργήστε άμεσα

Όσο λιγότερα τα εμπόδια κατά τον θηλασμό, τόσο καλύτερα και για τους δυο σας. Συνεπώς, η αντιμετώπιση των πόνων ή οι συμβουλές των ειδικών θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητές σας.

Αν έχετε αντίστοιχα προβλήματα, χρειάζεται να ενεργήσετε άμεσα. Ο οδυνηρός θηλασμός ενδέχεται να επηρεάσει τη διάθεσή και τη συμπεριφορά σας, οπότε θα ήταν καλύτερο να διορθώσετε τα κακώς κείμενα.

 

Κάντε σωστή επαφή με τη θηλή

Αν ο θηλασμός είναι οδυνηρός, είναι πολύ πιθανόν η θηλή σας να πιάνεται στο σκληρό κομμάτι του ουρανίσκου το οποίο βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του στόματος εκεί όπου θα βγουν αργότερα τα δοντάκια του. Πιο μέσα στο στόμα, υπάρχει το πιο μαλακό κομμάτι του.

Αν το μωρό, κάνει σωστή επαφή με τη θηλή, αυτή θα ακουμπάει στο μαλακό κομμάτι του ουρανίσκου και ο θηλασμός δεν θα είναι οδυνηρός (αν και σίγουρα στην αρχή θα σας φαίνεται περίεργος). Το μωρό σας είναι έξυπνο και διαθέτει το έμφυτο ένστικτο να τοποθετηθεί σωστά για τον θηλασμό. Ωστόσο, σε αυτό το κομμάτι θα βελτιωθείτε και οι δυο σας μέρα με τη μέρα!

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Ακμή: Καθαρισμός Προσώπου με Μικκυλιακό Νερό

Αντιμετωπίστε τους τραυματισμούς

Αν ήδη υποφέρετε από πόνο στις θηλές, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλύνετε τον πόνο.

Μην επιτρέψετε στις θηλές σας να ξηραθούν ώστε να μειωθούν οι τραυματισμοί. Μην πλένεστε τοπικά με σαπούνι, καθώς έτσι θα απομακρυνθούν τα φυσικά έλαια που παράγει το σώμα σας προκειμένου οι θηλές σας να παραμείνουν ενυδατωμένες. Ως συνήθως, η φύση έχει προνοήσει· τα έλαια, που εκκρίνονται από τους μικρούς αδένες γύρω από τις θηλές σας, αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων, οπότε δεν έχετε ιδιαίτερους λόγους ανησυχίας. Πλυθείτε μόνο με ζεστό νερό ώστε να διαφυλάξετε την επιθυμητή υγρασία.

Αν οι θηλές σας εμφανίσουν ρωγμές, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε ένα αναπλαστικό προϊόν όπως η κρέμα Nipple Care Restructuring Cream-Gel η οποία βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής και στην επούλωση των μικροτραυματισμών που προκαλούνται από τον θηλασμό μετά από τόσους μήνες.

Μπορείτε ακόμη και να προετοιμαστείτε για τον θηλασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με την ειδική κρέμα Nipple Care Emollient Cream-Gel. Εμπλουτισμένη με εκχύλισμα χαμομηλιού προκειμένου να ανακουφίσει, βελτιώνει επίσης τη μικροκυκλοφορία γύρω από τη θηλή διατηρώντας την ελαστικότητα του δέρματος ώστε να είναι σε θέση να αντισταθεί στον θηλασμό του μωρού.

Τα βρεφικά μας προϊόντα έχουν υποστεί αυστηρούς ελέγχους προκειμένου να βεβαιωθεί πως είναι απολύτως ασφαλή για το παιδί σας, δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και δεν εμποδίζουν τον φυσιολογικό θηλασμό. Αν και θεωρούμε πως μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά, είναι ουσιώδες να θυμόμαστε πως η εκμάθηση της σωστής επαφής μεταξύ μωρού και θηλής είναι το κλειδί για την αποφυγή του πόνου!