blonde woman on a field

Καθημερινές Συνήθειες για Προστασία από τον Ήλιο

Μπορεί οι μικρές δόσεις ηλιακού φωτός να είναι ευεργετικές για την υγεία προσφέροντάς σας την απαραίτητη Βιταμίνη D, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση δερματικών παθήσεων όπως το μελάνωμα.

Παρόλο αυτούς τους κινδύνους, υπάρχουν κάποιες συνήθειες και επιλογές στον τρόπο ζωή σας που μπορείτε να υιοθετήσετε ώστε να εξασφαλίσετε την πλήρη προστασία του δέρματός σας κάτω από τον ήλιο.

Αναζητήστε τη σκιά

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο ήλιος καίει και λάμπει περισσότερο μεταξύ 12 και 4 το μεσημέρι. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε πώς μπορείτε να προστατεύσετε το δέρμα σας όταν βρίσκεστε έξω αυτές τις ώρες. Τα δέντρα, οι τέντες και διάφορα κτίρια θα σας προσφέρουν την κατάλληλη σκιά.

Φορέστε προστατευτικά ρούχα

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμη σκιά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να προστατεύσετε το δέρμα σας είναι να φοράτε ρούχα. Τα κοντομάνικα μπλουζάκια, τα καπέλα και τα γυαλιά ηλίου προφέρουν αποτελεσματική ηλιοπροστασία.

Όταν φοράτε προστατευτικά ρούχα, είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν σας πόση προστασία παρέχει κάθε ρούχο. Τα υφάσματα με πιο πυκνή πλέξη θα κρατήσουν τον ήλιο μακριά από το δέρμα σας. Όταν φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι όσο κολυμπάτε απολαμβάνετε επιπλέον προστασία, ωστόσο, το ύφασμα ξεχειλώνει όταν βρέχεται και επομένως, είναι σημαντικό να αλλάζετε ρούχα αμέσως μετά το κολύμπι.

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά πρέπει πάντα να φορούν καπέλα με γείσο στον ήλιο.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

i kainotomia einai aparaititi sti zoi mas
Η Συμβολή της Καινοτομίας στη Ζωή μας

Φορέστε αντηλιακό καθημερινά

Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Συστήνουμε να φοράτε αντηλιακό με τουλάχιστον 15 δείκτη προστασίας όλο το χρόνο, αυξάνοντας τον δείκτη την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Το δέρμα του προσώπου είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητο και γι’ αυτό μπορείτε να επιλέξετε ένα αντηλιακό που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το δέρμα έχοντας παράλληλα και καλλυντική δράση. Η σειρά αντηλιακών μας Velvet έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρει μια λεία, μη λιπαρή βάση για μακιγιάζ. Αν ψάχνετε για ελαφριά κάλυψη, η σειρά των αντηλιακών μας με χρώμα  θα καλύψει τις ατέλειες με δείκτη προστασίας 50+.

Ο κορμός και τα άκρα σας, και συγκεκριμένα το ντεκολτέ και η πλάτη σας, πρέπει να προστατεύονται από τον ήλιο με αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας.