glykerini

Γλυκερίνη: Ιδιότητες & Χρήσεις για την Ομορφιά σας!

Καλλυντικές κρέμες, τρόφιμα, φάρμακα για τον βήχα, σαπούνια… όποια πέτρα κι αν σηκώσετε, από κάτω θα βρείτε τη γλυκερίνη. Γιατί πολύ απλά βρίσκεται παντού. Κάποιος λόγος θα υπάρχει, δεν μπορεί…

 

 

Τι λέει η Χημεία;

Η γλυκερίνη είναι μία οργανική ένωση που αποτελείται κυρίως από άνθρακα, οξυγόνο και υδρογόνο.  Αυτή η παχύρρευστη άχρωμη και άοσμη ουσία συχνά παράγεται από φυτικά έλαια κι έτσι είναι κατάλληλη για τρόφιμα αλλά υπάρχει και η γλυκερίνη ως παραπροϊόν παραγωγής βιοντίζελ που είναι ακατάλληλη για τη βιομηχανία τροφίμων.

 

 

Χίλιες και μία χρήσεις

Με βασικό της «ταλέντο» να συγκρατεί την υγρασία, δεν είναι τυχαίο που συναντάμε τη γλυκερίνη σε πολλές κρέμες και λοσιόν χεριών.

 

Αυτή της η μαγική ιδιότητα έχει σχέση με το πώς κάνει την επιδερμίδα μας να απορροφά την υγρασία από τον αέρα, βοηθώντας τη να παραμείνει ενυδατωμένη, χωρίς σημάδια ξηρότητας, κυρίως τον χειμώνα. Δεν είναι όμως μόνο ικανή στο να ξεδιψάει την επιδερμίδα. Φαίνεται πως το απαλό, νεανικό χωρίς ρυτίδες δέρμα, πρέπει επίσης να την ευγνωμονεί.

 

Πέρα από τη βιομηχανία της ομορφιάς όμως, η γλυκερίνη είναι ιδιαίτερα αγαπητή και στον κόσμο της φαρμακευτικής. Αν έχετε ξηρό βήχα και το φάρμακο που σας έγραψε ο γιατρός καταπράυνε αμέσως τη δυσφορία σας, μάλλον ο «σωτήρας» του λαιμού σας ακούει στο όνομα γλυκερίνη.

 

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

argan oil
Το Έλαιο Αργκάν και οι Ιδιότητές του

Κάποιος αγαπάει τη γλυκερίνη…

Με τόσες ευεργετικές ιδιότητες και τόσες χρήσης της, δεν είναι να εκπλήσσεται κανείς που η FREZYDERM επέλεξε ως συστατικό τη γλυκερίνη για τρία κορυφαία προϊόντα της.

 

Moisturizing Plus Cream. Η πλούσια αυτή ενυδατική κρέμα απογειώνει την ενυδατική της απόδοση, χάρη στη γλυκερίνη. Και βέβαια, τα ενεργά συστατικά σύκου και τα φυτικά εκχυλίσματα που περιέχει η κρέμα, προσφέρουν έξτρα ανακούφιση από την ξηρότητα, παρέα με αντιοξειδωτική προστασία.

 

Και επειδή όταν «σκάει» ο χειμώνας, «σκάει» και το δέρμα, η κρέμα χεριών Dermofilia  μας δίνει την κατάλληλη χείρα βοηθείας. Μια πλούσια σε γλυκερίνη κρέμα που δυναμώνει το δερματικό φραγμό συγκρατώντας την υγρασία και ανακουφίζει από την ξηρότητα, την αφυδάτωση ακόμα και το έκζεμα ή τη δερματίτιδα.

 

Γλυκερίνη και για το σώμα, με την υπογραφή της FREZYDERM. Το πρωτοποριακό, απολεπιστικό γαλάκτωμα σώματος Volpaderm AHA Milk cream αξιοποιεί στο έπακρο τις ενυδατικές ιδιότητες της γλυκερίνης για να ανανεώσει το κουρασμένο και ξηρό δέρμα. Με απαλή, μη λιπαρή υφή που απορροφάται άμεσα, είναι η τέλεια επιλογή μετά το ντους.

 

 

Λοιπόν; Πειστήκατε πως φροντίδα χωρίς γλυκερίνη είναι μισή φροντίδα;