παιχνίδια στην παραλία

4+1 Παιχνίδια στην Παραλία για Παιδιά

Καλά τα κάστρα. Καλοί και οι αμμόλακοι με το νερό. Αλλά, κάθε χρόνο τα ίδια παιχνίδια θα παίζουν τα παιδιά στην παραλία; Για να μη βαρεθούν φέτος ούτε λεπτό, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε ιδέες για πρωτότυπα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε οικογενειακώς ή να προτείνετε στα παιδιά σας για να ξεφύγουν από τα ίδια και τα ίδια.

 

1.Πέτα με την πετσέτα

Ένα πανεύκολο παιχνίδι που χρειάζεται μόνο δύο υλικά που έχετε πάντα μαζί σας στην παραλία: μία πετσέτα και μία φουσκωτή μπάλα θαλάσσης. 4 παίκτες θα κρατούν την πετσέτα από τις 4 άκρες της και στο κέντρο της θα είναι τοποθετημένη η μπάλα. Τινάζοντας την πετσέτα με δύναμη, τα παιδιά θα πρέπει να πετάξουν την μπάλα όσο πιο ψηλά στον αέρα γίνεται. Δεν υπάρχει βαθμολογία, δεν υπάρχουν νικητές, υπάρχει μόνο η όρεξη για… διαστημική εκτόξευση!

 

  1. Καρχαρία, καρχαρία, είσαι εδώ;

Αυτός ο καρχαρίας, θα κολυμπά σε ρηχά νερά ή στην ακροθαλασσιά, αν μιλάμε για πολύ μικρά παιδιά. Στόχος του να κυνηγήσει τα μικρά παιδάκια-ψαράκια που κολυμπούν γύρω και να τα  πιάσει για να γίνουν κι εκείνα καρχαρίες. Όσοι γίνονται καρχαρίες θα τρέχουν μαζί με τον καρχαρία να κυνηγήσουν τα υπόλοιπα ψαράκια. Νικητής θα είναι το ψαράκι που θα γλιτώσει  απ’ τον καρχαρία ως το τέλος. Για ακόμη περισσότερη πλάκα, το παιδί  που υποδύεται τον καρχαρία μπορεί να δέσει τα μάτια του όσο κυνηγά, μόνο όμως αν νιώθει άνετα με κλειστά μάτια.

 

  1. Κορίνες στην άμμο

Ναι, το γνωστό και πολυαγαπημένο bowling παίζεται και στην παραλία. Βρείτε ένα σημείο όπου η άμμος είναι λεία και επίπεδη, στήστε άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού για κορίνες, πάρτε μια μικρή μπάλα και ετοιμαστείτε, μικροί και μεγάλοι, για γερά αμμο-strike! Αν τα παιδάκια είναι μικρά, κλέψτε λιγάκι και αφήστε τα να πλησιάσουν πολύ τις κορίνες για τις πετύχουν στα σίγουρα. Μόνο μετά, μην τυχόν και ξεχάσετε τα μπουκάλια στην παραλία! Οπωσδήποτε μάζεμα και πέταμα στον κάδο.

 

  1. Βοτσαλοβολία

Χαράξτε στην άμμο έναν μεγάλο κύκλο, μέσα του άλλους μικρότερους ομόκεντρους κύκλους και στον κέντρο έναν στόχο. Αντί για βελάκια, τα παιδιά θα μπορούν να πετάνε βότσαλα και κοχύλια μέχρι να στοχεύσουν στο κέντρο. Και κάπως έτσι, ο στόχος για οικογενειακή διασκέδαση… επετεύχθη!

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Woman in a bikini drinks cocktail in the sea
Πώς θα Διαλέξεις Τα Καλύτερα Αντηλιακά για Εσένα;

 

  1. Τι γυρεύει ο πειρατής;

Γυρεύει λάφυρα και θησαυρούς! Τα μικρά παιδιά συνήθως ξετρελαίνονται για κυνήγι θησαυρών και ιστορίες περιπέτειας. Γι’ αυτό, βάλτε τα στον κόσμο της φαντασίας με τη εξής ιστορία: πείτε τους πως είναι πειρατές και βρέθηκαν σε ένα εγκαταλειμμένο νησί γεμάτο 3 μοναδικούς  θησαυρούς: το μαγικό βότσαλο, το πολύτιμο κοχύλι και το παντοδύναμο φύκι! Αποστολή τους να τρέξουν να βρουν και να σας φέρουν αυτούς τους 3 θησαυρούς, όσο πιο γρήγορα μπορούν.

 

Πιο σημαντικό όμως και απ΄ το να διαλέξετε ένα πρωτότυπο παιχνίδι είναι να διαλέξετε ένα ασταμάτητο παιχνίδι, γιατί το να διακόπτεις κάθε τρεις και λίγο, μόνο πλάκα δεν έχει! Ευτυχώς, δεν θα χρειαστεί να σταματήσετε για να βάλετε στα παιδιά αντηλιακό. Το Kids Sun Care Wet Skin Spray SPF 50+ ψεκάζεται εύκολα και στοχευμένα ακόμα και σε βρεγμένο δέρμα και προσφέρει την πολύ υψηλή ηλιοπροστασία που χρειάζεται η ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα. Και επειδή είναι διάφανο, δεν αφήνει λευκά ίχνη. Για να μη σταματούν όμως το παιχνίδι των παιδιών  ούτε τα ενοχλητικά έντομα, πάρτε μαζί σας το επίσης ανθεκτικό στο νερό αντηλιακό γαλάκτωμα Kids Sun + Nip SPF 50+ με εντομοαπωθητικές ιδιότητες για πολύ υψηλή προστασία.

 

Ιδέες πήρατε, έμπνευση πήρατε… γεύση από θάλασσα πήρατε ή περιμένετε το σαββατοκύριακο;