ενεργός άνθρακας σε αντηλιακά

Η Σημασία του Αντηλιακού για το Δέρμα μας

Ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός

Οι αχτίδες του, απαλό χάδι. Το φως του, υπόσχεση ελπίδας. Η ζεστασιά του, ατέλειωτη θαλπωρή. Ο ήλιος δεν είναι τυχαία σύμβολο αισιοδοξίας και χαράς και η τύχη του να τον απολαμβάνουμε χειμώνα-καλοκαίρι ζώντας σε μία μεσογειακή χώρα σαν την Ελλάδα είναι πραγματικό δώρο. Ακριβώς επειδή μας συνοδεύει 365 μέρες τον χρόνο, ξέρουμε να εκτιμάμε την αξία του αλλά και να μην υποτιμάμε τους κινδύνους του. Γι’ αυτό άλλωστε, φροντίζουμε να φοράμε αντηλιακό πάντα και παντού. Το ίδιο σημαντικό όμως με το να φοράμε αντηλιακό είναι το να φοράμε ένα αποτελεσματικό αντηλιακό. Αυτό, μας το προσφέρουν τα προηγμένα φωτοσταθερά φίλτρα που μας προστατεύουν από όλο το εύρος της ηλιακής ακτινοβολίας, τόσο από την υπεριώδη (UVA & UVB), όσο και από την υπέρυθρη (ΙR), την ορατή (VIS) και το μπλε φως υψηλής ενέργειας (HEV), καθώς έχει πια αποδειχθεί πως όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας κρύβει κινδύνους για δέρμα και την υγεία μας. Όσο αποτελεσματικά και αν είναι όμως όσα κάνουμε για να προστατευτούμε από τον ήλιο, ξεχνάμε κάτι σημαντικό: πως «παραμονεύουν» πολλοί άλλοι κίνδυνοι για την επιδερμίδα μας εκεί έξω…

 

Η καθημερινή «αθόρυβη ζημιά» 

 

Σε μία καθημερινότητα όπου η μέρα σας κινείται σε ρυθμούς fast forward, είναι λογικό να υπάρχουν παράγοντες φθοράς όχι μόνο της ποιότητας ζωής σας αλλά και της επιδερμίδας σας. Κοιμάστε λιγότερο για να τα προλάβετε όλα και παρ’ όλα αυτά νιώθετε το στρες να σας κυριεύει στη σκέψη και μόνο του φορτωμένου σας προγράμματος. Κινείστε σε μία πόλη γεμάτη ατμοσφαιρική ρύπανση όπου αιρούμενα σωματίδια, όζον, βαρέα μέταλλα και μονοξείδιο του άνθρακα εισχωρούν με ακρίβεια χιλιοστού μέσα στους πόρους του δέρματός σας. Και βέβαια από το πρωί που θα ανοίξετε τον υπολογιστή σας ή θα μιλήσετε στο κινητό μέχρι το μεσημέρι που θα ζεστάνετε το φαγητό σας στον φούρνο μικροκυμάτων ή θα χαζέψετε στην τηλεόραση, εκτίθεστε συνεχώς σε κύματα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

 

Προσθέστε σε όλα αυτά το ότι είστε ευάλωτοι στη δημιουργία ελευθέρων ριζών που προκαλούν οξειδωτικό στρες με βλαβερές συνέπειες και έχετε ξεκάθαρη εικόνα των αμέτρητων εχθρών του δέρματός σας και της ανάγκης να τους κατατροπώσετε δραστικά και αποτελεσματικά.

 

Σημάδια αφυδάτωσης και γήρανσης

Ποτέ η ενυδάτωση δεν είναι αρκετή για την επιδερμίδα σας. Το δέρμα σας θα διψάει πάντα γι’ αυτή. Και όσο δεν την εξασφαλίζετε καθημερινά, παρατεταμένα και σε βάθος, η επιδερμίδα περνάει στο στάδιο της φθοράς. «Τραβάει», «σκάει», χάνει την ελαστικότητά της και σιγά-σιγά και την υγιή της όψη.  Όταν μάλιστα έχετε να αντιμετωπίσετε και τον αναπόφευκτο εχθρό της «γήρανσης», τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Και όταν λέμε γήρανση δεν εννοούμε μόνο τις ρυτίδες που αφήνει το πέρασμα του χρόνου στο δέρμα σας αλλά και τα σημάδια φθοράς που προκαλεί σε όλο το σώμα η λεγόμενη φωτογήρανση που λειτουργεί συσσωρευτικά, χρόνο με τον χρόνο, όσο εκτίθεστε στην ηλιακή ακτινοβολία. Ευτυχώς, αυτά τα σημάδια αφυδάτωσης και χρονο- φωτο-γήρανσης μπορείτε και να τα προλάβετε άμεσα πριν εμφανιστούν αλλά και να τα σβήσετε από το πρόσωπο και το σώμα σας, τώρα πια και με το αντηλιακό σας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman with hat and sunglasses under the sun
Τι Είναι ο Δείκτης Προστασίας SPF;

 

Ούτε χιλιοστό δέρματος εκτεθειμένο στον ήλιο

Πόσες και πόσες φορές δεν σας ξέφυγε έστω και μία μικρή περιοχή την ώρα που απλώνατε το αντηλιακό σας με κίνδυνο να μείνει ακάλυπτο ένα σημείο κάτω απ’ τον ήλιο και ευάλωτο στην ακτινοβολία του! Ακόμα όμως και όταν εφαρμόζετε παντού το προϊόν, η λευκή χροιά που αφήνει στο πέρασμα της κάθε επάλειψη δεν είναι και η καλύτερη εικόνα ή αίσθηση επάνω στο δέρμα σας. Ευτυχώς, από σήμερα, υπάρχει λύση και για τα δύο.

 

Ολική προστασία: το νέο μοντέλο δερματικής φροντίδας 

Για να καλύψετε αποτελεσματικά τις ανάγκες σας για ηλιοπροστασία, ενυδάτωση, αντιγήρανση, προστασία από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους εμπιστευθείτε την πρωτοποριακή σύνθεση Active Sun Screen που δημιούργησε η FREZYDERM, προχωρώντας, για πρώτη φορά, την έννοια του συμβατικού αντηλιακού ένα βήμα παραπέρα. Και η καινοτομία της νέας σειράς δεν σταματά εδώ. Εμπλουτισμένα με Detox Plant Charcoal τα αντηλιακά Active Sun έχουν ειδική μαύρη χρώση που υποδεικνύει την ακριβή περιοχή εφαρμογής, για ομοιόμορφη επάλειψη – χωρίς να αφήνει χροιά ή να βάφει το δέρμα- και αποτελεσματικότερη ηλιοπροστασία. Το μαύρο αυτό χρώμα οφείλεται στον ενεργό φυτικό άνθρακα, ένα φυσικό συστατικό με εκπληκτική αποτοξινωτική δράση, αφού παγιδεύει και απορροφά σαν μαγνήτης 200 φορές καλύτερα από οποιοδήποτε συστατικό καθαρισμού τους περιβαλλοντικούς ρύπους, τα μικροσωματίδια, τις τοξίνες, τα κατάλοιπα του μακιγιάζ και το σμήγμα που συσσωρεύονται όλη την ημέρα στην επιδερμίδα.

 

Ξεκινήστε, από σήμερα, να φροντίζετε το δέρμα σας πιο συνολικά από ποτέ και είναι σίγουρο πως αύριο θα σας ευγνωμονεί που το προφυλάξατε απόλυτα από τις επιθέσεις όλων των «εχθρών» του.