girl with white dress smilling

Πώς να Απολαύσετε την Έκθεση στον Ήλιο με το Παιδί

Τελείωσαν τα ψέματα: Το καλοκαίρι είναι εδώ!

Ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά, η μέρα έχει πλέον μεγαλύτερη διάρκεια, η διάθεση ανεβαίνει και ο χρόνος για εσάς και τα παιδιά σας μοιάζει να είναι περισσότερος. Τι καλύτερο από το να τον γεμίζετε με ατέλειωτες στιγμές παιχνιδιού στην εξοχή ή στην παραλία!

 

Η προστασία του παιδιού σας όμως από τις επικίνδυνες συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο, σίγουρα δεν είναι παιχνίδι. Όσο ανέμελες κι αν είναι λοιπόν οι μέρες με τα παιδιά σας, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε να φροντίζετε για την αντηλιακή τους προστασία!

 

Με τον ήλιο να έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος για όλους μας, το αντηλιακό είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ της τσάντας μας – και όχι μόνο της καλοκαιρινής, αλλά και όλων των άλλων εποχών του χρόνου. Άλλωστε ζούμε στην Ελλάδα, σε μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες της εύκρατης ζώνης! Όταν πρόκειται όμως για παιδιά, τότε η ανάγκη για προστασία είναι ακόμη πιο επιτακτική, αφού το παιδικό δερματάκι είναι πιο ευαίσθητο και ευάλωτο στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου σε σχέση με τους ενήλικες.

 

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερπροστατευτικός με τον ήλιο. Όμως μην πανικοβάλλεστε: Υπάρχει τρόπος να απολαμβάνετε τον ήλιο, εσείς και τα παιδιά σας, αποφεύγοντας τις δυσάρεστες συνέπειες!

 

1) Συζητήστε τις παρενέργειες

Ποτέ δεν είναι νωρίς για να έχετε αυτή τη συζήτηση με τα παιδιά σας. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε να τους εξηγείτε από μικρή ηλικία τη σημασία του αντηλιακού. Μιλήστε τους για τους κινδύνους του ήλιου, τις βλάβες που προκαλεί στο δέρμα, τα ηλιακά εγκαύματα, αλλά και τον καρκίνο. Μη σκεφτείτε ότι μπορεί να τα φοβίσετε! Εξηγήστε τους πως το μόνο που έχουν να κάνουν για να παραμείνουν υγιή, είναι να υπομένουν λίγα λεπτά εφαρμογής αντηλιακού κάθε μέρα!

 

2) Σύστημα ανταμοιβής

..παρόλα αυτά, κάποιες φορές η λύση της συζήτησης μπορεί να μην έχει αμέσως τα επιθυμητά αποτελέσματα, ιδίως για παιδάκια μικρότερης ηλικίας. Θέτουμε λοιπόν σε εφαρμογή το Plan B και δοκιμάζουμε το σύστημα της ανταμοιβής! Χρειάζεστε ένα καλό κίνητρο για να κάνετε τα παιδιά σας πιο δεκτικά στο αντηλιακό; Λίγος παραπάνω χρόνος παιχνιδιού ή ενασχόλησης με το αγαπημένο τους χόμπι είναι ένα καλό “αντάλλαγμα”, για να θελήσουν να χρησιμοποιήσουν αντηλιακό πριν βγείτε από το σπίτι. Εάν είστε διακοπές, τότε τα πράγματα είναι ακόμη ευκολότερα, αφού μπορείτε να τους προσφέρετε πολλές περισσότερες δραστηριότητες και εμπειρίες στις οποίες δεν έχουν πρόσβαση στην καθημερινότητα. Σκεφτείτε για παράδειγμα, μία ώρα παραπάνω στην πισίνα ή τη θάλασσα, μία εξόρμηση στο λούνα παρκ της περιοχής ή μια βόλτα σε ένα τουριστικό αξιοθέατο για παιδιά!

 

3) Μην ξεχνάτε: Γυαλιά και καπέλο!

Θα σου αρέσει σίγουρα:

little boy sunscreen
Παιδί και προστασία από τον ήλιο

Η υπεριώδης ακτινοβολία, τόσο του φάσματος UVB, όσο και του πιο επικίνδυνου UVA, δεν επηρεάζει μόνο το σώμα του παιδιού σας, αλλά και τα ματάκια του, καθώς και το δέρμα που καλύπτεται από τα μαλλιά του. Γι’ αυτό πάντα να του φοράτε γυαλιά και καπέλο! Προσπαθήστε να διαλέξετε καπέλο και γυαλιά που θα τους αρέσουν. Οι φακοί των γυαλιών πρέπει να είναι άθραυστοι και ο σκελετός τους από ελαφρύ υλικό. Το καπέλο που θα διαλέξετε, να είναι αρκετά φαρδύ με κορδονάκι ώστε να καλύπτει το πρόσωπο, το λαιμό και τα αυτιά τους.

 

4) Κάντε την αντηλιακή προστασία παιχνίδι

Μετατρέψτε την εφαρμογή αντηλιακού σε παιχνίδι και κάντε μία διαδικασία που φαίνεται βαρετή στο παιδί σας, ένα συναρπαστικό παιχνίδι  της ημέρας! Καλύψτε το πρόσωπο του παιδιού σας ενώ το ψεκάζετε, πείτε του να κάνει μια αστεία γκριμάτσα κρατώντας την αναπνοή του για λίγα δευτερόλεπτα ή πείτε του να κλείσει τα ματάκια του και ψεκάστε το σε διάφορα σημεία εκεί που δεν το περιμένει. Όσο πιο ευρηματικές γίνετε, τόσο το καλύτερο!

 

5) Sunscreen – Play – Dive – Repeat!

Το γνωρίζατε πως η βρεγμένη επιδερμίδα απορροφά περισσότερη ακτινοβολία; Το ανθεκτικό στο νερό αντηλιακό Kids Sun Care SPF 50+ Wet Skin Spray είναι ειδικά σχεδιασμένο ούτως ώστε να μην χρειάζεται να διακόψετε το παιχνίδι ή την αθλητική δραστηριότητα του παιδιού σας στη θάλασσα και στην παραλία, ενώ το Kids Sun + Nip SPF 50+ προστατεύει το δέρμα τους από τις επιθέσεις εντόμων. Φροντίστε να ανανεώνετε το αντιηλιακό, το οποίο είναι απαραίτητο και μέσα στο νερό, και φορέστε του και ένα ανοιχτόχρωμο μπλουζάκι. Το  Kids Sun Care SPF 50+ Wet Skin Spray αγκιστρώνεται στο δέρμα ακόμα περισσότερο όταν το παιδί ιδρώνει από το παιχνίδι ή μπαίνει στο νερό.

 

 

Μην ξεχνάτε: Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι μερικές μόνο φουσκάλες που έχουν προκληθεί από ηλιακά εγκαύματα κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, είναι αρκετά ώστε να αυξήσουν την πιθανότητα ανάπτυξης μελανώματος, τη σοβαρότερη και πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος.

 

Προφυλάξτε τα παιδιά σας από τον ήλιο χρησιμοποιώντας τα παιδικά αντηλιακά της FREZYDERM και χαρείτε τον ήλιο μαζί με το παιδί σας όλο το καλοκαίρι!